Ştefan Bănică Jr. cântă de 8 Martie pe celebrul pian “George Enescu”

De: Cristiana Trifu / 05.03.2018, 11:02
Ştefan Bănică Jr. cântă de 8 Martie pe celebrul pian “George Enescu”
De 8 martie, Ştefan Bănică Jr. aduce în premiera pe scena Sălii Dalles legendarul sau concert acustic „Te iubesc, femeie!” prin care aduce un omagiu tuturor femeilor prin cele mai frumoase cântece de dragoste ale sale. De aceasta data insa, concertul artistului va capata cu adevarat valente de legenda. In cadrul showului sustinut pe scena Dalles, Ştefan Bănică Jr. va folosi celebrul pian “George Enescu” aflat in incinta institutiei, la care marele maestru al muzicii româneşti a cântat de zeci de ori între anii 1940 şi 1946.

Pianul lui George Enescu, un instrument Steinway&Sons datand din anul 1933, este si astazi expus in foaierul Universitatii Populare „Ioan I. Dalles”, unicul martor al trecut artistic glorios. Enescu insusi scria in Cartea de Onoare a Fundatiei Dalles la 1 februarie 1941:”Am cea mai mare multumire sufleteasca atunci cand cant la Dalles, caci e sala atat de intima, iar publicul atat de muzical…”

Pe langa marele maestru Enescu au mai oferit concerte muzicale la faimosul pian si Dinu Lipati, Constantin Silvestri, Mihail Jora,  Ion Voicu, Petru Ştefănescu – Goangă, Ion Fotino, Evanţia Costinescu, Constantin Stănescu sau Virginia Zeani. „Este o mare mandrie pentru Dalles sa avem in incinta institutiei un adevarat simbol al muzicii romanesti, un instrument atat de valoros precum Pianul Enescu de la Dalles care „implineste” anul acesta 85 de ani de scena. George Enescu a cantat 26 de concerte la acest pian, dar au mai concertat si multe alte legende ale muzicii romanesti cu faimosul” declara actorul Gabriel Fatu, director al Universitatii Populare „Ioan I. Dalles”.

În ultimii şapte ani, Ştefan Bănică Jr. a sărbătorit femeia prin concertele sale acustice extraordinare,„Te iubesc, femeie!”, dedicate doamnelor şi domnişoarelor, de Ziua Internaţională a Femeii. “Concertele acustice din martie sunt aşteptate de fiecare dată de mine şi trupa mea, pentru noi reprezintă esenţa muzicii pe care o cântăm, întoarcerea la rădăcini, la momentul în care au fost create piesele. Concertele ‘Te iubesc, femeie!’ sunt cadoul meu special pentru doamne şi domnişoare, cu prilejul Zilei Femeii, concerte în care cântăm cele mai frumoase cântece de dragoste din repertoriul meu, mai cunoscute sau mai puţin cunoscute. Este, poate, cea mai bună ocazie de a-mi reorchestra piesele în maniera acustică şi de a obţine un sunet cald, cu un mesaj pe măsură, care să meargă direct la sufletul celor care ascultă. Stăm jos, pe scaune, foarte aproape de public, iar această intimitate, care se creează între noi şi cei din sală, n-o mai întâlnim la celelalte concerte pe care le avem pe parcursul anului” – declară Ştefan Bănică Jr. Concertul va începe la ora 19.00 şi nu vor lipsi invitaţii speciali, dar şi momentele inedite şi pline de emoţie.
Ştefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai apreciaţi artişti din România, cu o carieră de peste 30 de ani în care susţinut mii de spectacole şi a stabilit adevărate recorduri în România prin concertele sale. Iar pe 8 martie, va mai adauga unul colectiei sale prin concertul pe care il va sustine la Sala Dalles cu faimosul pian “George Enescu”.