Ştefan Bănică jr. şi Iulia Vîntur – Visul unei nopţi de dans

Apropo.ro / 13.10.2008, 00:00
Ştefan Bănică jr. şi Iulia Vîntur - Visul unei nopţi de dans
Pe 17 octombrie, la PRO TV începe o nouă poveste magică. ”Dansez pentru tine” a ajuns deja la al şaselea sezon, iar prezentatorii show-ului ne promit o nouă ediţie plină de emoţii, surprize, multă muzică şi mai ales mulţi paşi de dans. Alături de întreaga echipă de la ”Dansez pentru tine”, Iulia şi Ştefan vă invită să trăiţi visul unei nopţi de dans!

Ştefan Bănică jr.
Dincolo de culisele unui basm

-De ce crezi că acest show prin­de atît de tare de atîta timp?
Aşa cum am mai spus, “Dansez pen­tru tine” este o îmbinare fericită în­tre o emisiune umanitară şi un show de televiziune. Au mai încercat şi al­ţii în ultimul timp şi se pare că, în ca­zul lor, îmbinarea nu a fost atît de fe­ricită. Evi­dent, contează emoţia ca­­re se pro­­duce acolo în platou, în direct, şi con­tează curiozitatea te­le­s­­pecta­to­rului care urmăreşte evo­lu­ţia în dans a unui om obişnuit, din pri­ma şi pînă în ultima săptămînă a concursului. Une­le evoluţii pot fi spectaculoase, altele mai puţin, dar, în orice caz, cei care vin la “Dansez pen­tru tine” sînt nişte oa­meni cura­joşi care vor să facă un pas înainte în viaţa lor.

– Cît de mult ţi-a schimbat show-ul perspectiva asupra dansului? Dar asupra vieţii?
Am început să văd cu alţi ochi dan­sul, văd anumite detalii la execuţii, dacă sînt corecte, dacă au eleganţă şi asta datorită faptului că am stat acolo, în pla­tou, şi m-am uitat la sute de dan­suri. Mi-am dat seama că este foarte frumos să dansezi, dar ca să ajungi la performanţă, probabil ca în orice do­meniu, trebuie foarte multă muncă. Uneori, cînd se lasă ma­gia sau, cum spunem noi la tea­tru, ”cînd coboară Dumnezeu pe sce­nă”, atunci totul se petrece ca în­tr-un basm, este ceva de vis. Cînd vezi un dans impecabil, rea­lizat cu e­moţie, cu graţie, cu tehnică bine pu­să la punct, ai senzaţia că te-ai uitat la ceva ireal de frumos. Despre cît de mult mi-a schimbat această emi­­siune percepţia asupra vieţii, toc­mai am avut o experienţă nefericită ca­re m-a pus pe gînduri. Am fost într-un avion unde, pentru cîteva zeci de minute, n-am ştiut dacă voi mai pune vreodată piciorul pe pămînt. În astfel de momente, îţi dai seama de lipsa de importanţă a lucrurilor de­rizorii care ne consuma zilnic. Fă­cînd o paralelă, cam aşa este şi la “Dan­sez pentru tine”. În momentul în care văd pro­ble­me reale de viaţă, probleme mari de sănătate, îmi dau seama că sînt binecuvîntat, sînt un om sănătos, am două mîini, două pi­cioa­re, văd, umblu. “Dansez pentru tine” a fost pentru mi­ne o expe­ri­en­ţă de viaţă mai pre­sus de succes, au­dienţe sau cîştiguri financiare.

Noutăţi de toamnă

– Ce poveste te-a impresionat cel mai tare pînă acum?
Nu pot să fac un clasament, dar po­veştile cu părinţi şi copii îmi vin în min­te mai repede, pentru că încerc să mă pun în locul acelor părinţi ca­re au probleme cu copiii lor şi îmi imaginez prin ce trec eu la rîndul meu avînd doi copii.

– Ce vom vedea în acest nou sezon?
Sezonul revine la formatul iniţial în ca­re oamenii obişnuiţi luptă pentru apropiaţii lor cu diferite pro­ble­me de viaţă, materiale, de sănă­ta­te. Toate a­ceste lucruri vor fi pre­zentate într-o “haină” nouă: avem un decor nou, iar cîntecul “Dansez pen­tru tine” într-un alt stil muzical de­cît cel cu care v-am obişnuit în de­schiderea emi­siu­nii. Pentru mo­mentele mele de show, voi avea cî­te­va duete inedite cu artişti im­por­tanţi care n-au mai fost pînă acum la “Dansez pentru tine”. De ase­menea, mizăm şi pe participarea u­nor per­so­nalităţi din diverse domenii care vor ajuta la rezolvarea altor ca­zuri so­ciale în afara celor din concurs. Şi în acest sezon copiii vor fi o priori­ta­te, pentru că lor le poţi schimba mai uşor viitorul, fiind la o vîrstă fragedă. Baletul emisiunii a pregătit dansuri noi, coregrafii interesante.

Tătic… în clasa I!

Ştefan a retrăit, de curînd, emo­ţiile primei zile de şcoală alături de băiatul său, Radu Ştefan, care a în­ceput clasa I: “Îi place la şcoală, şi-a făcut prieteni noi, facem îm­preună temele, dormim după-amiaza şi, deocamdată, încă nu realizează că de acum încolo o să urmeze o grămadă de ani de şcoală. Am fost la deschiderea de an şcolar şi sînt la curent cu tot ce se întîmplă cu el la şcoală”.

Iulia Vîntur
Patru ore de magie în direct

-Emisiunea a ajuns la al şaselea sezon. Care crezi că e reţeta suc­­cesului?
“Dansez pentru tine” are succes pen­tru că e o emisiune despre OA­MENI, cu OAMENI, dar mai ales cu OMENIE. Nu este doar o emisiune cu decoruri, costume strălucitoare, este o emisiune cu suflet. Sufletele noastre, ale concurenţilor şi ale ce­lor de acasă. Toate se întîlnesc, se re­­găsesc şi se întîmplă ceva magic acolo. Unii dintre telespectatori se re­găsesc în poveştile pe care noi le pre­zentăm şi simt nevoia să se im­pli­ce, să schimbe ceva în vieţile con­curenţilor şi, poate aşa, şi în vieţile lor.

– Care este cea mai mare pro­vo­­care pe care ţi-a oferit-o a­cest show?
În fiecare vineri am parte de pro­vo­cări, de emoţii deosebite. Sînt 4-5 ore de emisie în direct, 4 ore în ca­­re trecem împreună printr-o mul­ti­tudine de stări, de senti­men­te. Fiecare dans, fiecare pas, notă şi vorbă sînt încărcate de emoţie. Miza este mare, sînt în joc destinele unor oameni. Oameni care au lup­tat din greu pentru vieţile lor, iar noi avem misiunea de a-i ajuta. Nu e uşor să te lupţi cu dezamăgirile, cu tristeţea, cu lacrimile unui copil, cu îngrijorarea. Dar e minunat să vezi că ai contribuit, cît de puţin, la acea clipă nepreţuită de fericire. Am cunoscut oameni extraordi­nari în această emisiune. Oameni de­o­sebiţi, cu o putere fantastică de a trece peste obstacole, boli şi su­ferinţe. Am învăţat de la ei, am de­ve­nit mai încrezătoare în forţa oa­menilor, în mine şi am învăţat să preţuiesc mai mult ceea ce mi-a dat Dumnezeu.

Rochii de poveste

– Cum vor fi ţinutele tale?
Toate ţinutele din emisiune ale pre­zentatorilor şi ale concurenţilor sînt parte din povestea “Dansez pentru tine”, sînt parcă un capitol în sine din această experienţă de vis. Stilista Eniko Szanto promite că va uimi şi în acest sezon cu ţinute elegante, stră­lucitoare, care să se potrivească perfect cu tot ce înseamnă “Dansez pentru tine”.

– Toată lumea te întreabă cînd o să cînţi la ”Dansez pentru ti­ne”. Dar de dansat… cînd?
Am dansat împreună cu Cosmin Stan, partenerul meu de pupitru de la Ştirile PRO TV din dimineţile de weekend. Alături de el, am dansat la prima ediţie pentru un caz uma­nitar, iar în al cincilea sezon am re­petat experienţa tot pentru un scop nobil. Pentru acest sezon, pre­­gătesc o surpriză, dar nu este mo­­mentul să o dezvălui acum!

Nostalgia vacanţei

“Cînd îţi faci cu plăcere mese­ria, nu simţi oboseala, ci te în­carci cu energie în timp ce munceşti. Sînt foarte fericită că pot să prezint şi , dar şi Ştirile PRO TV. În plus, am fost în vacan­ţă, unde m-am relaxat, m-am odihnit, mi-am încărcat bate­riile pentru noul sezon al emi­siunii. A fost o vacanţă ca-n vise, într-un loc minunat, îm­preună cu iubitul meu”. – Iulia Vîntur

Dansez pentru tine – vineri, 20.30, PRO TV