Ștefan Banica jr.și noul sau videoclip

Apropo.ro / 08.07.2002, 11:46
Ștefan Banica jr.și noul sau videoclip
Înainte de a pleca pe litoral în turneul "De RockÂ’nÂ’Roll Tour", unde va susține (alaturi de trupele lui) spectacole live, începînd din 23 iulie, el și-a lansat un nou videoclip, Asta-s eu.L-am întrebat și noi despre povestea lui și modul în care a fost conceput. - Cine


Înainte de a pleca pe litoral în turneul „De RockÂ’nÂ’Roll Tour”, unde va susține (alaturi de trupele lui) spectacole live, începînd din 23 iulie, el și-a lansat un nou videoclip, Asta-s eu.

L-am întrebat și noi despre povestea lui și modul în care a fost conceput.

– Cine a avut ideea ultimului tau videoclip, „Asta-s eu”?

E ideea mea, dar și Bogdan Toader a venit cu ale lui și l-am conceput ca pe un filmuleț. În general, videoclipurile mele sînt ca niște filmulețe. Fiind actor, pentru mine cuvîntul e foarte important și atunci videoclipul nu face altceva decît sa reflecte textul pe care eu îl scriu. Cu ajutorul imaginii, poți sa vezi și dincolo de text.

– Te-ai gîndit sa fii și regizor?

Ma tenteaza foarte tare. De fapt, ultimele show-uri pe care le-am facut cu Emilia Popescu le-am gîndit aproape în întregime, chiar daca nu m-am trecut ca regizor, pentru ca înca nu e cazul. Dar spectacolele, concertele… toate le-am gîndit dinainte. Ma tenteaza mai puțin regia de film și mai mult cea de teatru. Dar eu nu prea știu sa vorbesc, îmi place sa le fac și cred ca mai am niște ani buni pîna cînd o sa consider ca am facut destul ca sa pot trece în spatele camerei sau în partea nevazuta a scenei. Deocamdata, asta știu sa fac și asta fac. Îmi place foarte mult cînd întîlnesc un regizor cu care comunic bine, care îmi da siguranța, în care am încredere.

– Cu ce regizor ai comunicat cel mai bine?

În primul rînd am fost marcat de cele trei spectacole pe care dl. Ciulei le-a facut în Rom‰nia și în care am jucat („Deșteptarea primaverii”, „Visul unei nopți de vara”, „Hamlet”). Un alt regizor care m-a facut sa ma simt în siguranța a fost Ducu Darie, cu care am facut „Poveste de iarna”. În film mi-aș fi dorit foarte tare sa ma întîlnesc cu dl. Pintilie și sper ca pîna la urma sa se întîmple asta.

– Cine e partenera din videoclip și cum i-ai „adunat” pe ceilalți care apar?

Anca, o fata care nu are nici o legatura cu lumea spectacolului. Pentru o secvența scurta apare și actorul Constantin Draganescu. În rest, sînt trupele mele: The Fifties și RockÂ’nÂ’Roll Band, fetele din corpul de balet care ma acompaniaza la toate spectacolele și multa figurație. Filmarile au durat trei zile și am muncit mult. Cînd mergi pe ideea unui film e multa munca, sînt niște personaje și am avut nevoie de machiaj, de costume…

– Cine îți alege vestimentația, de obicei în culori tari: roșu, albastru…?

De o buna perioada lucrez cu Catinca Roman. Alegem camașile și în funcție de ceea ce exprimam pe scena, adica o stare de energie, de bucurie de a cînta, asta înseamna de fapt rockÂ’nÂ’roll. Și bucuria se manifesta, dupa parerea mea, prin culori vii care te cheama sa participi la spectacolul nostru, nu prin culori pale, care-ți dau o stare de melancolie.

– Videoclipurile tale conțin un sarut, cu cine te-ai saruta pe marele ecran?

Cu muza filmului. Aștept de mult timp ca în Romania sa apara comedia romantica. Deci, m-aș saruta cu muza filmului, care la rîndul ei, ți-ar raspunde pîna la urma, de fapt, cu cine ar trebui sa ma sarut…

„Asta-s eu”…

Ca actor „Intuitiv. Învaț din fiecare spectacol sau repetiție. Sînt un actor ca un burete, încerc sa aspir tot ce întîlnesc în cale”

Ca muzician „Încerc sa transmit pe scena sau pe discuri ceea ce simt și ce cred eu despre muzica, despre viața, despre mine și ceilalți din jur”

Ca prieten „Sînt exigent, dar aceleași pretenții pe care le am de la ceilalți le am și de la mine”

Ca tata „Este extraordinar cum se schimba copilul meu de la o zi la alta. Cînd era mic, avea vreo saptamîna, plîngea. I-am pus Elvis Presley și s-a oprit, iar asta nu s-a întîmplat o singura data”

Ca iubit „Asta poate sa spuna prietena mea…”

Sursa: ProTv Magazin

Tags: