Ştefan Bănică şi Iulia Vîntur – O nouă poveste ”Dansez pentru tine”

De: Cătălina Matei / 23.02.2009, 00:00
Ştefan Bănică şi Iulia Vîntur - O nouă poveste ”Dansez pentru tine”
În a doua jumătate a lunii martie, Iulia şi Ştefan dau startul unui nou sezon de poveste al emisiunii ”Dansez pentru tine” la PRO TV. Cei doi vor fi alături de cei opt concurenţi, oameni obişnuiţi cu poveşti de viaţă tulburătoare, care vor încerca, în paşi de dans, alături de opt vedete din România, să cîştige competiţia visurilor pentru cei dragi. Spectacolul de la ”Dansez pentru tine” va fi completat de o nouă probă de dans – Bollywood, dar şi de multe momente din musicaluri celebre.

Ştefan Bănică
Retrospectiva unei poveşti

– Am ajuns la sezonul nr. 7! Ce momente te-au impresionat cel mai tare?
E foarte greu să fac o radiografie a momentelor impresionante, pentru că au fost peste 50 de emisiuni în direct şi e greu să fac un clasament. Ar fi interesant ca telespectatorii să facă un clasament al celor mai emoţionante lucruri. Noi, din interior, vedem lucrurile diferit, telespectatorii ar trebui, poate chiar pe site-ul emisiunii, pe www.protv.ro, să facă un top al secvenţelor memorabile din toate ediţiile ”Dansez pentru tine”.

– Dintre foştii concurenţi, de cine ţi-e dor?
Toţi care au avut curajul să participe au însemnat ceva pentru noi. Îmi amintesc, de exemplu, de Cornel Ogrean, care lupta alături de Elena Gheorghe pentru fratele lui, Ghiţă. Dar m-au impresionat şi anumite vedete care au fă­cut chiar o treabă extraordinară. Nu-mi place să fac clasa­mente, dar primii care-mi vin în minte sînt Andra şi Pavel Bartoş. Oricum, mulţi dintre cei care au rămas în inima pu­bli­cului au fost invitaţi să revină în ring, în ediţii speciale ale emisiunii.

– Cu ce momente artistice ne vei încînta în noul sezon?

Mi-am propus să fac un experiment şi să aduc în faţa telespectatorilor piese de pe albumele mele mai vechi în care eu cred foarte mult, dar care au fost mai puţin valorificate. De obicei, atunci cînd scoţi un album, casa de discuri promovează două maximum trei piese de pe album care să atragă atenţia oamenilor şi să se vîndă albumul. Numai că albumele mele au cel puţin 11 piese, în care eu am pus suflet şi care merită o şansă să fie auzite şi ascultate de public. Cu siguranţă, în această ediţie nu vor lipsi nici duetele inedite.

Musical… şi voie bună!

– La şedinţa foto, aţi avut ţinute de poveşti, de musical. Care personaj te prinde cel mai bine?

Ne-am distrat încercînd să redăm atmosfera din Mary Poppins, mai ales că am văzut acest musical pe Broadway de curînd şi m-a impresionat foarte mult. Am încercat să ne jucăm şi cu un celebru personaj justiţiar, Zorro, un personaj care mi-a bucurat copilăria; eram înnebunit să văd filmul cu Alain Delon, mai ales că avea şi o coloană sonoră repre­zentativă pentru mine la acea vreme. Recunosc că n-am avut sabie şi nu am avut cum să fac Z-ul tipic pentru per­sonaj, dar a fost o stare bună la şedinţa foto, ne-am distrat şi asta e important de transmis.

– În afară de ”Chicago”, în ce alt musical ţi-ar mai plăcea să joci?

Nu m-aş da în lături să joc şi într-un musical mai puţin cunoscut, dar care să aibă toate ingredientele genului respectiv. Din păcate, nu avem un repertoriu teatral specializat pe aşa ceva, dar ”Chicago” a fost o piatră de încercare şi cred că de la acest nivel se poate merge mai departe. A juca într-un musical de bună calitate e ca şi cînd ai juca în Champions League, ai nevoie de un antrenament permanent. În străinătate, 90% dintre cei care joacă în musicaluri, în afară de vedetele invitate, fac numai acest lucru. Dar asta nu înseamnă să privim pesimist posibilitatea unui musical adevărat în România.

Poveşti la minut, pentru juniori

– Ce poveşti le plac piticilor tăi?
Violeta e mult prea mică ca să înţeleagă poveşti, dar are o mulţime de cărţi care o aşteaptă să crească. Am primit de Crăciun o mulţime de cărţi excepţionale făcute pentru copii, de la editura Teora, pe care Violeta a început să le răsfo­iască, pentru că-i plac culorile. Iar lui Ştefan îi plac foarte tare poveştile inventate. De fiecare dată, mă roagă să-i mai inventez o poveste, cred că am inventat sute de poveşti pînă acum, vrea de fiecare dată altceva şi acesta cred că este un exerciţiu foarte bun pentru el.

– Cum se descurcă băiatul tău la şcoală?
Bine, chiar am fost la şedinţa cu părinţii şi am fost foarte mîndru de ce mi-a spus învăţătoarea. Asta nu înseamnă că trebuie să i se urce la cap. I-am spus că nu mă interesează să aibă 10 pe linie, ci să reţină ceva din ceea ce face acolo şi, cu cît e mai atent în clasă şi reţine multe lucruri, cu atît îi va fi mai uşor. Dacă va reuşi să fie premiant, bravo lui! Dacă nu, nu o să fie nici o nenorocire, important e cu ce rămîne.
 
Iulia Vîntur
Trăieşte în paşi de dans

– Emisiunea a ajuns la al şaptelea sezon. Crezi în cifra magică… 7?
E o cifră magică, plină de simboluri, iar pentru mine e cifra norocoasă, aşa spune şi horoscopul. Putem spune deja că avem cei 7 ani de-acasă, în care am primit o educaţie, am crescut, ne-am maturizat împreună cu telespectatorii.

– Cît de mult ţi-a schimbat show-ul perspectiva asupra dansului?

Îmi place dansul foarte mult de cînd mă ştiu, dar acum am ocazia să trăiesc, să inspir prin toţi porii fascinaţia dansului. Am ocazia să descopăr tainele acestei arte de la pro­fesionişti adevăraţi şi oameni simpli deopotrivă. Este incredibil cum această pasiune pentru dans uneşte oa­menii, scoate la lumină cele mai frumoase trăiri, calităţi şi împlineşte visuri.

– Dintre foştii concurenţi, cine crezi că şi-a cîştigat un alt destin?
Nu cred că există vreo persoană care să fi ajuns în emisiune şi să nu-şi schimbe viaţa. E ceva magic în emisiune! Şi viaţa mea a luat o turnură frumoasă. Mi-e greu să nominalizez doar cîţiva concurenţi. Voi aminti doar primii care îmi vin în minte. Mama lui Ionuţ Pavăl, care a luptat alături de Dana Rogoz, a cîştigat o nouă viaţă. Medicii i-au spus că nu mai avea mult de trăit, iar operaţia pentru care Ionuţ şi Dana au luptat i-a salvat viaţa. La fel şi în cazul lui Dani, pentru care au concurat Carmen Stepan şi Victor Slav, Livia Cenan şi Adi Tapciuc, pentru soţul Liviei. Doi oameni extraordinari, care m-au impresionat prin sensibilitatea, dragostea ce şi-o poartă şi exemplele pot continua.

– Cum va arăta noul sezon?
Vom avea spectacol, strălucire, coregrafii inedite, momente speciale, un stil nou de dans – Bollywood, concurenţi noi cu poveşti de viaţă care pot fi oricînd subiecte de film sau de roman. Va fi fascinant totul.

Final de poveste… de dragoste

– Care este povestea de dragoste preferată?
Cea dintre Carol al II-lea şi Elena Lupescu.

– De ce tu şi Marius Moga aţi ales să vă încheiaţi relaţia?
Eu şi Marius am avut o relaţie foarte frumoasă, în care am trăit clipe deosebite, care vor rămîne în sufletele fiecăruia dintre noi. După doi ani, am considerat amîndoi că este mai bine să ne continuăm drumurile separat fără să ne excludem unul din viaţa celuilalt. Am rămas prieteni şi acesta e cel mai de preţ lucru.

– Ce-ai ”învăţat” din această poveste?
Am învăţat multe unul de la celălalt şi am ajuns la acelaşi rezultat împreună: e frumos să iubeşti!

“La şedinţa foto, cel mai bine m-am simţit în Mary Poppins, o rochie superbă, în care orice femeie s-ar simţi prinţesă, iar cu Ştefan alături deja visam la Broadway. Apoi, am trecut în altă legendă, cea a lui Zorro, şi mi-am găsit locul imediat – femeia puternică, sexy, care doboară orice obstacol alături de partenerul ei” – Iulia Vîntur

 

Foto: Paul Diaconu
Stilist: Eniko Szanto
Make-up: Claudiu Anghel
Hair: Mihaela Geman
Locaţie: Rooms Resto Club