Ștefan Stoica: Nu eram pregatit sa revin în România

Apropo.ro / 24.06.2005, 11:16
Ștefan Stoica: Nu eram pregatit sa revin în România
Viitorul antrenor secund al formației Steaua, Ștefan Stoica, a declarat, joi, ca nu era pregatit sa revina în România decât peste 15 ani, însa a subliniat ca nu putea sa refuze ocazia care s-a ivit, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Sincer nu eram pregatit sa revin în

Viitorul antrenor secund al formației Steaua, Ștefan Stoica, a declarat, joi, ca nu era pregatit sa revina în România decât peste 15 ani, însa a subliniat ca nu putea sa refuze ocazia care s-a ivit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Sincer nu eram pregatit sa revin în România, sunt plecat de 15 ani și credeam ca vor mai trece alți 10-15 ani pâna ma voi reîntoarce. Am ramas tare surprins atunci când Oleg Protasov m-a contactat sa vin la Steaua. Este o onoare pentru mine sa fiu antrenorul celei mai bune și celei mai iubite echipe din România, chiar și în calitate de secund”, a spus Stoica.

Ștefan Stoica a afirmat ca îl cunoaște foarte bine pe Protasov, deoarece au fost colegi trei ani. „Am stat trei ani împreuna, așa ca îi cunosc toate caliațile și defectele”, a precizat Stoica, care a completat: „Protasov este regretat și acum de suporterii echipei Olimpiakos Pireu, formație pe care a pregatit-o în sezonul 2002-2003. Este vazut foarte bine în Grecia, aproape cum a fost vazut Hagi în Turcia”.

Stoica este de parere ca Steaua a facut o alegere buna prin cooptarea în conducerea tehnica a antrenorului Oleg Protasov. „Cred ca Steaua a facut o alegere buna. Daca vom avea liniște, sunt convins ca vom face treaba foarte buna aici”, a mai spus Stoica.

Ștefan Stoica a precizat ca Protasov va sosi în România duminica seara, urmând sa semneze contractul cu formația „roș-albastra” în cursul zilei de luni.

Întrebat pe care dintre jucatorii Stelei îi cunoaște, Stoica a raspuns: „Îi cunosc pe jucatorii Stelei doar de la televizor deși eu am evoluat în urma cu cinci ani, din câte îmi amintesc doar Martin Tudor era atunci în lot. Am urmarit tot campionatul României așa ca sunt informat despre Steaua”, a declarat Stoica.

Stoica a mai afirmat ca nu crede „rautațile” care se scriu în presa în ceea ce privește implicarea altor persoane, în afara antrenorilor, în ceea ce privește alcatuirea echipei. „Nu cred ce se scrie în presa. Cred ca sunt numai rautați cum ca la Steaua echipa este facuta de conducere sau de anumiți jucatori. Oleg va fi singurul care va decide cine va intra în teren”, a completat Stoica.

Întrebat ce șanse sunt ca jucatorii formației Sportul Studențesc, Gigel Bucur și Ionuț Mazilu, sa evolueze la formația din Bulevardul Ghencea, Stoica a raspuns: „Orice jucator de valoare poate veni la Steaua. Oleg îi va introduce în teren pe cei care vor fi suta la suta apți de joc”.

Stoica a mai afirmat ca nu a fost contactat de nici un oficial din conducerea Stelei în ceea ce privește semnarea unui eventual contract, dar ca numirea sa în staff-ul tehnic este alegerea exclusiva a antrenorului Oleg Protasov.

Mediafax