Stefan vrea sa fie primar la Piatra Neamt

Apropo.ro / 14.02.2002, 09:46
Stefan vrea sa fie primar la Piatra Neamt
La viitoarele alegeri, presedintele echipei nemtene intentioneaza sa candideze pentru functia de edil sef al orasului de sub Pietricica Presedintele Ceahlaului, Gheorghe Stefan, este una dintre prezentele pitoresti ale fotbalului românesc. Se spune despre el ca este printre cei mai


La viitoarele alegeri, presedintele echipei nemtene intentioneaza sa candideze pentru functia de edil sef al orasului de sub Pietricica Presedintele Ceahlaului, Gheorghe Stefan, este una dintre prezentele pitoresti ale fotbalului românesc. Se spune despre el ca este printre cei mai puternici conducatori din Divizia A si de cuvîntul lui depind destinele mai multor echipe din prima liga.

Domnule Stefan, poate Ceahlaul sa termine campionatul pe o pozitie superioara celei actuale, locul 8 în clasamentul Diviziei A?

Eu cred ca avem potential pentru a încheia campionatul chiar pe locul 5. Dar, daca vom ramîne pe aceeasi pozitie, ramîne un rezultat bun pentru noi.

Plecarea mijlocasului dreapta Costel Ilie la Dinamo va slabi echipa?

Nu, în nici un caz, deoarece mai avem una-doua solutii pentru postul pe care evolua Costel Ilie. Botez, Botan, Brujan si Pantazi pot juca în locul lui. Ceahlaul nu sta într-un singur jucator, dovada ca în finalul turului i-am avut accidentati pe Botez si pe Axinia, dar am batut Rapidul în Giulesti si am remizat la Galati.

Se vehiculeaza ideea ca prin aceasta tranzactie Dinamo si-ar fi asigurat si cele trei puncte în prima etapa sub Pietricica.

Aceste speculatii le poate face oricine, doar sîntem în România. Vom juca pe teren si ne vom bate ca sa învingem, deoarecem nu sîntem în situatia de a face favoruri.

Îsi vede 7 jucatori în prima reprezentativa

Cine ar putea fi noul lider al Ceahlaului, dupa plecarea lui Costel Ilie?

Sînt multi jucatori si n-as vrea sa fiu acuzat de subiectivism ca as prefera pe vreunul. 70 la suta dintre jucatorii nostri au valoarea de a fi liderii echipei.

Dupa o discutie cu antrenorul Marin Barbu în cantonament, jucatorii si-au fixat drept obiectiv sa ajunga în finala Cupei României. Poate fi îndeplinit acest tel?

În primul rînd, am zis sa ne calificam în semifinale si apoi mai vedem. Jucam în „sferturi” cu Astra, un adversar dificil, dar nu de neînvins, asa ca avem sanse. Într-adevar, dorim sa ajungem în finala acestei competitii si ar fi o performanta frumoasa.

De ce, totusi, nici un jucator de la Ceahlaul nu este în atentia selectionerului echipei reprezentative?

Parerea mea este ca, în general, antrenorul „nationalei” nu se uita la echipele din provincie, indiferent cît de bine ar juca. Fotbalistii din Bucuresti au mai multe sanse de a fi remarcati deoarece sînt acolo, la doi pasi de ochii selectionerului. Ceahlaul are mai multi jucatori care pot fi selectionati la prima reprezentativa, pentru trialuri, meciuri amicale sau chiar partide oficiale.

Care ar fi aceia?

Tiberiu Serban, Avadanei, Solomon, Enache, Botez, Alistar.

„Mircea Lucescu e cel mai nimerit pentru „

Credeti ca Anghel Iordanescu este cea mai buna solutie pentru postul de selectioner al echipei nationale?

Nu ma pronunt în acest sens, dar ramîn la parerea ca Mircea Lucescu ar fi fost cel mai nimerit pentru a fi antrenorul echipei nationale. Este cel mai bine cotat tehnician român la ora actuala si a avut performante oriunde a fost, indiferent ca echipele s-au numit Rapid, Inter Milano sau Galatasaray.

Cine credeti ca ar putea fi noul lider al echipei nationale?

În momentul actual, acesta este Gica Popescu. Dupa aceea nu stiu cine ar putea juca acest rol. Probabil, Adrian Ilie.

Gheorghe Hagi a spus în mai multe rînduri ca este nevoie de o revolta care sa revolutioneze fotbalul românesc. Din postura de conducator de club, va e teama ca o astfel de rascoala ar putea afecta interesele dumneavoastra?

Daca vine Hagi în fruntea fotbalului nostru nu poate sa înlature toti oamenii. Sa aduca programe, solutii pentru binele tuturor, plus investitori, si va fi primit bine.

Investitii nerecuperate

Sînteti de aproape 11 ani în fotbalul românesc. Ati facut un calcul referitor la banii investiti?

Nu unul exact. Totusi, am bagat în jur de doua milioane de dolari în Ceahlaul, banii mei si ai firmelor mele pe care nu i-am recuperat. Si nu-mi pare rau ca i-am investit în aceasta formatie. De multe ori am zis ca daca îmi recuperez jumatate din cît am dat, ma retrag, dar cred ca daca voi ajunge la acest nivel, tot n-as putea. Poate doar în cazul în care gasesc un investitor serios. Oricum, alta echipa n-as putea sa finantez deoarece sînt atasat doar de Ceahlaul.

Ca presedinte al PNL Neamt, va tenteaza sa candidati pentru un loc în Parlamentul României?

Nu m-am gîndit înca la asa ceva, dar mai am destul timp. În functie de ce decizii vom lua pe plan local si de sondaje vom hotarî la momentul respectiv. Pentru început, am sa candidez pentru un post de primar la viitoarele alegeri. Am sa sprijin în continuare Ceahlaul, poate o voi face si mai bine.

Cu Dumitru Dragomir nu discuta politica

Gasiti sprijin financiar pentru echipa pe plan local?

Doar sfaturi. Cum sînt si presedintele filialei Neamt a PNL, toti oficialii de frunte ai orasului, care sînt din PSD, încearca sa ne creeze probleme, în loc sa ne ajute.

Ce parere aveti de partidul de guvernamînt?

Sincer, cred ca premierul Adrian Nastase e bine intentionat si vrea ca lucrurile sa mearga cum ar trebui în tara asta. Nu stiu daca va reusi, întrucît pîna la Dumnezeu te manînca sfintii, cu alte cuvinte cei din PSD din teritoriu îl încurca.

Ati avut vreun model de politician?

Desi sînt din PNL apreciez oameni din alte partide, cum ar fi Ion Iliescu si Nastase, ambii de la PSD, „democratul” Petre Roman, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica de la noi, dar si Melescanu.

Cu prietenul dumneavoastra Dumitru Dragomir cum va întelegeti, mai ales ca este membru al Partidului România Mare?

Cu el nu discut niciodata politica, ci avem discutii axate doar pe fotbal. Doctrinele partidelor noastre sînt total diferite. Sîntem prieteni, dar nu amestecam lucrurile.

Sursa: www.prosport.ro