Stela Popescu – Poftiţi la sarmale!

Apropo.ro / 07.12.2009, 00:00
Stela Popescu - Poftiţi la sarmale!
La fel ca şi personajul său din ”Aniela”, actriţa Stela Popescu este o specialistă în ale gătitului, iar sarmalele pregătite de aceasta cuceresc pe oricine... de la prima înghiţitură!

Ingrediente:

2 verze murate, 1 kg carne tocată, 1 ceapă, 2-3 morcovi, o cană de
orez,
100 g şorici, 50 g kaizer, suc de roşii, 1 pahar de vin alb.

Mod de preparare

Se aleg foi de varză murată, nu prea mari ca să nu aiba
venele groase.

Tocaţi carne amestecată de porc cu vacă, puţină ceapă tocată şi
radeţi şi 2-3 morcovi. Puneţi şi o mînă de orez ales şi spălat şi
răsuciţi sarmalele aşa cum orice româncă ştie. Apoi, puneţi pe
fundul cratiţei foi de varză, două fîşii de şorici şi o fîşie de
kaizer. Înfăşuraţi fiecare sarma cu o fîşie de şorici. Apoi, puneţi
varză murată tocată pe deasupra şi turnaţi o cană mare de suc de
roşii şi un pahar mare de vin alb, pînă se acoperă.

Le puneţi la cuptor, la foc mic, şi le uitaţi acolo pînă se
îmbujorează, cam o oră şi jumătate, dar le urmăriţi ca să nu scadă
prea tare. Le faceţi cu o zi înainte pentru ca a doua zi să le
înfierbîntaţi din nou la cuptor. Unii le servesc cu hrean
alături.