Stelea a divortat

Apropo.ro / 11.01.2002, 08:25
Stelea a divortat
Judecatoria sectorului 2 a consemnat ieri sfîrsitul unei casnicii de 12 ani, care i-a legat pe Bogdan si Dana Stelea. În urma partajului, portarul echipei nationale va trebui sa-i plateasca fostei sale sotii 100.000 de dolari, îi va lasa doua apartamente si o masina "Arnold" a hotarît

Judecatoria sectorului 2 a consemnat ieri sfîrsitul unei casnicii de 12 ani, care i-a legat pe Bogdan si Dana Stelea. În urma partajului, portarul echipei nationale va trebui sa-i plateasca fostei sale sotii 100.000 de dolari, îi va lasa doua apartamente si o masina

„Arnold” a hotarît sa-i dea o pensie alimentara de 500 de dolari lunar fiului sau Mihnea Bogdan, în vîrsta de 10 ani, care va ramîne în custodia Danei

De ieri dimineata, Bogdan Stelea e liber ca pasarea cerului. La ora 9:00, judecatorul Catalin Pavel a pronuntat divortul portarului echipei nationale de sotia sa, Dana, dupa 12 ani de casnicie. Procesul a început în anul 2000 si a fost intentat de fotbalist, motivul fiind ca nu se mai întelege cu sotia.

Nici un alt detaliu nu a transpirat în presa, asa cum s-a întîmplat în cazul Danei Petrescu, sotia internationalului Dan Petrescu si buna prietena cu Dana Stelea. Dupa doua luni, timp în care au stat separati, Bogdan si Dana au renuntat la actiunea judecatoreasca, hotarînd sa ramîna împreuna, pare-se mai mult de dragul copilului, Mihnea Bogdan, acum în vîrsta de 10 ani.

Al doilea divort

În toamna trecuta însa, goalkeeperul Salamancai a reintrodus divortul. El a invocat aceleasi motive ca si data trecuta. Acum lucrurile au fost mult mai serioase, nemaiexistînd cale de întoarcere. Dana i-a cerut custodia copilului, lucru cu care Bogdan a fost de acord de la început. Totodata, Dana i-a pretins 200.000 de dolari, o masina si doua din casele pe care sotii Stelea le detineau. În plus, ea intentiona sa pastreze numele de familie Stelea. Cum Bogdan nu a fost de acord cu suma ceruta, el oferindu-i numai 90.000 de dolari, si nici cu propunerea sotiei de a-i pastra numele, se parea ca procesul va fi unul lung si complicat.

El în picioare, ea în primul rînd

Înainte de Craciun, Bogdan Stelea nu a fost prezent la nici una din cele doua înfatisari pe motiv ca are meciuri în Spania. Ieri dimineata, pe la ora 8:30, în fata salii Completului de Judecata 1 de la Judecatoria sectorului 2 asteptau doar Dana Stelea, purtînd o pereche de ochelari de soare, si avocata sa.

Dupa un sfert de ora a venit si mama Danei, împreuna cu Mihnea Bogdan, iar portarul „nationalei” a sosit aproape de ora 9:00, însotit de avocatul Florin Gîtejan. Îmbracat cu o pereche de blugi largi si cu o geaca de piele, pe sub care avea o bluza de trening cu gluga, „Arnold” l-a mîngîiat pe crestet pe Mihnea, apoi a intrat în sala. Fara stare, el a ramas în picioare în fata prezidiului, în timp ce Dana s-a asezat în primul rînd, alaturi de mama sa si de avocata. Baiatul a ramas afara cu o prietena de familie.

Sedinta a durat în total 10 minute. Dupa ce i-a ascultat pe cei doi avocati si pe singurul martor, mama Danei, judecatorul a constatat ca sotii Stelea au ajuns la o întelegere privind partajul si ca nu mai este nevoie ca instanta sa se implice în aceasta actiune.

Pensie alimentara de 500 de dolari

Bogdan a fost de acord sa-i lase sotiei doua din apartamentele familiei si masina Toyota Landcruiser cu numar de înmatriculare B-91-AIR. De asemenea, cei doi vor împarti în mod egal mobilierul din cele 6 case pe care le detin în România. În ce priveste suma pe care Bogdan va trebui sa i-o dea Danei, acesta se ridica la 100.000 de dolari, bani pe care-i va achita în rate. Copilul va ramîne în custodia Danei si fotbalistul a hotarît sa-i dea o pensie alimentara de 500 de dolari pe luna (16 milioane de lei la cursul actual), mai mult decît ar fi fost obligat de lege, pe care o va plati pîna la majoratul lui Mihnea. Bogdan nu a fost de acord ca fosta sa sotie sa-i poarte în continuare numele, astfel ca Dana îsi va recapata numele de fata, adica Badea.

La iesirea din sala, goalkeeperul Salamancai si-a luat fiul deoparte si a discutat cu el pret de cîteva minute. „Sa fii cuminte! S-o asculti pe mami!”, a fost auzit spunînd „Arnold”, înainte de a scoate din geaca un compact-disc cu jocuri pe care i l-a dat lui Mihnea. Dupa ce pe durata sedintei nu a discutat deloc cu Dana, Bogdan a salutat-o si a iesit din cladirea tribunalului, nu înainte de a-i face lui Mihnea un semn ca se vor auzi la telefon. Baiatul s-a suit în masina Danei, în timp ce „Stelica” a plecat pe jos si s-a facut nevazut în multime.
Sursa:www.prosport.ro