Stelistii acuzati de comportament necivilizat

Apropo.ro / 14.07.2004, 09:28
Stelistii acuzati de comportament necivilizat
Piloții aeronavei companiei KLM, cu care componenții formației Steaua au revenit, luni noaptea, în țara din turneul din Olanda, i-au acuzat pe jucatorii steliști ca s-au comportat necivilizat pe parcursul calatoriei și i-au deranjat pe membrii personalul

Piloții aeronavei companiei KLM, cu care componenții formației Steaua au revenit, luni noaptea, în țara din turneul din Olanda, i-au acuzat pe jucatorii steliști ca s-au comportat necivilizat pe parcursul calatoriei și i-au deranjat pe membrii personalul navigant și pe unii dintre pasageri.

Unul dintre piloți a declarat postului național de televiziune TVR 1 ca steliștii s-au comportat urît. „Steaua București este o echipa rea. S-au comportat urît. De ce? Nu știu, întrebați-i pe ei”, a spus pilotul.

Capitanul aeronavei a afirmat ca atitudinea jucatorilor fața de echipaj și fața de ceilalți pasageri a creat o atmosfera neplacuta, iar cel de-al doilea pilot a precizat: „Le-am spus de mai multe ori sa se așeze, dar nu m-au ascultat. Au consumat din propria bautura și au folosit telefoanele, deși acest lucru este interzis. Au adus bauturi alcoolice la bord, ceea ce nu cred ca este un lucru bun pentru sportivi”.

Mijlocașul Sorin Paraschiv a negat incidentele. „Nu cred ca au fost probleme. Ce s-a întîmplat? Nu știu. S-a vorbit urît? În engleza, în franceza? Nu știu. Venim dupa o perioada grea, va dați seama, este timpul nostru liber și putem face orice”, a spus Paraschiv, în timp ce capitanul echipei, Mirel Radoi, a precizat ca jucatorii i-au aplaudat pe piloți dupa aterizare. „În rest, nu s-a întîmplat nimic. Nu știu ceilalți jucatori, dar nu cred ca este adevarat”, a comentat Radoi.

Președintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat agenției MEDIAFAX ca totul este o minciuna sfruntata. „Daca piloții au spus așa ceva, o sa consultam un avocat și o sa îi dam în judecata pe cei de la compania KLM. Este o încercare de denigrare a noastra, o atingere grava a imaginii Stelei. Nu înțeleg care sînt motivele. Pe parcursul calatoriei am stat în permanența de vorba, și Victor Pițurca și eu, cu membrii echipajului și nu s-a plîns nimeni de nimic. Cît de beți erau jucatorii s-a putut vedea la sosirea pe aeroport. De asemenea, pot fi întrebați și pasagerii cursei cum s-au comportat jucatorii Stelei”, a spus Mihai Stoica.

Directorul reprezentanței KLM din România, Alexandru Dobrescu, a declarat ca, deocamdata, nu are informații despre incident și ca, potrivit procedurii, piloții aeronavei vor întocmi un raport catre conducerea companiei la întoarcerea în Olanda. El a explicat ca, în cazul în care conducerea companiei va considera necesar, va trimite la București o informare care va fi data publicitații de reprezentanța din România.

Mediafax