Steliștii au primit laurii de campion

Apropo.ro / 08.06.2006, 09:31
Steliștii au primit laurii de campion
Componenții și oficialii gruparii Steaua București au primit, din partea LPF, trofeul, medaliile și tricourile de campioni, în cadrul unei festivitați organizate joi, la ora 01.00, pe terenul 6 din Complexul Sportiv din Bulevardul Ghencea. Steaua a

Componenții și oficialii gruparii Steaua București au primit, din partea LPF, trofeul, medaliile și tricourile de campioni, în cadrul unei festivitați organizate joi, la ora 01.00, pe terenul 6 din Complexul Sportiv din Bulevardul Ghencea.

Steaua a câștigat, miercuri, titlul de campioana a României, dupa ce a învins, cu scorul de 4-0, în deplasare, formația FC Vaslui, într-un meci din etapa a XXX-a, ultima a Diviziei A. Inițial se anunțase ca steliștii vor sarbatori alaturi de fani în Piața Universitații, însa în cele din urma sarbatoarea cuceririi titlului cu numarul 23 a avut loc în Complexul Sportiv Steaua.

În drumul de la Vaslui spre București, steliștii s-au oprit în numeroase localitați pentru a sarbatori alaturi de fani. Aceștia au fost întâmpinați peste tot cu entuziasm. La Bârlad, suporterii au blocat calea autocarului, iar la Buzau a fost amenajat un podium în centrul orașului, pentru ca jucatorii antrenați de Cosmin Olaroiu sa poata saluta sutele de fani.

Jucatorii steliști au sarbatorit câștigarea titlului și în autocarul care i-a transportat de la Vaslui spre București, cântând tot drumul. Între timp, suporterii bucureșteni s-au adunat la stadionul Steaua, începând cu ora 21.45, și s-au aliniat la gardul ce desparte terenul 6 de un alt teren de antrenament. În așteptarea campionilor, organizatorii au montat pe gazon un podium de premiere și au facut probe cu tunurile de confetti.

Câțiva suporteri s-au urcat pe acoperișul uneia dintre bancile de rezerve de la marginea terenului 6, acesta cedând la un moment dat sub greutatea unuia dintre ei, acesta fiind evacuat de forțele de ordine. Fanii steliști au mai avut câteva tentative de a escalada bancile de rezerve, fiind, însa, opriți de jandarmi.

La ora 00.15, când și-a facut apariția președintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, la terenul 6 se adunasera deja peste 5.000 de suporteri. Cei care nu au avut loc de-a lungul gardului și-au așteptat favoriții pe un deal care împrejmuiește terenul de atletism, dar și în copaci. Numele finanțatorului stelist a fost scandat de suporteri, iar acesta i-a salutat și a dat mâna cu mulți dintre ei. La un moment dat, fanii steliști au scandat „Gigi președinte!”.

Autocarul echipei și-a facut apariția la ora 00.35, în uralele miilor de suporteri. Dupa intrarea pe teren, managerul general Mihai Stoica a dat tonul scandarilor, chemându-i și pe jucatori aproape de gard pentru a saluta suporterii. Scandarile favorite ale steliștilor au fost „Campionii!”, „România – Steaua, Europa – Steaua, Oriunde – Steaua, Campionii din Ghencea”, dar și „Ole, ole, mulțumim Rapidule!”. Jucatorii au facut un prim tur de teren, salutând fanii. Câțiva dintre ei, printre care și portarul Carlos, unul dintre cei mai aclamați steliști, au agitat steaguri roș-albastre sau tricolore. Portarul lusitan a dat mâna cu suporterii, iar la un moment dat a așternut în fața acestora un steag roș-albastru, pe care a îngenuncheat și l-a sarutat.

Suporterii au aprins torțe, au lansat câteva artificii, dar au și au scandat împotriva rivalilor de la Rapid și Dinamo. Mulți fani ai echipei „roș-albastre” au venit la stadion cu sticle de șampanie pe care le-au desfacut în momentul sosirii la stadion a favoriților.

Fundașul George Ogararu și-a luat „la revedere” de la suporterii steliști, care i-au scandat numele minute în șir, el urmând sa evolueze, din sezonul viitor, la Ajax Amsterdam. „Te vom iubi mereu!”, i-au strigat fanii lui Ogararu, pe care l-au îmbrațișat și l-au stropit cu șampanie.

Mijlocașul Banel Nicolița a primit din partea LPF trofeul fair-play al campionatului, în timp ce cupa și medaliile de campioni au fost decernate de secretarul general al ligii, Valentin Alexandru, și de Adrian Ionescu. Înainte de premiere, Mihai Stoica nu a rezistat tentației, s-a repezit spre masa pe care se aflau distincțiile, a sarutat cupa și a luat câteva tricouri galbene de campion pe care le-a aruncat fanilor.

Gigi Becali nu a mai avut rabdare pâna la înmânarea trofeului, care a fost primit de capitanul Mirel Radoi, și a încercat sa desfaca o sticla de 5 litri de șampanie. Dupa ce prima tentativa a eșuat, Becali a luat o alta sticla pe care a încercat sa o deschida cu dinții. Ajutat și de directorul executiv Valeriu Argaseala, Becali a reușit în cele din urma sa destupe șampania, cu care i-a stropit pe jucatori. La rândul lor, aceștia l-au stropit pe Becali din cap pâna în picioare, de același tratament având parte și Mihai Stoica. Dupa baia de șampanie, jucatorii au facut un tur de onoare al terenului, prezentând fanilor trofeul de campioni. Dupa momentul decernarii cupei a avut loc un foc de artificii.

Steliștii au fost încojurați de fani, facându-și cu greu loc pâna la autocar pentru a pleca de la stadion și a merge sa celebreze câștigarea unui nou titlu, la un restaurant din București.

Mihai Stoica: A început hegemonia Stelei

Managerul general Mihai Stoica a declarat, miercuri, ca a început hegemonia Stelei, dupa ce formația din Bulevardul Ghencea a obținut al doilea titlu consecutiv de campioana a României și al 23-lea din istorie.

„A început hegemonia Stelei 23, 24, 25. Nu știu cum este sa fii nascut câștigator. Valoarea își spune cuvântul, este așa bine sa câștigi campionatul a doua oara consecutiv, dupa o perioada de seceta. De mâine sa nu mai sune telefonul, doi-tre, doi-trei, pentru ca avem ca obiectiv urmatorul campionat. Atât știm noi, sa luam campionate. Nu facem pictoriale precum alții. Ne dezbracam în vestioare doar sa facem duș. Acum daca vor ne pot depuncta. Avem cinci puncte, minus trei egal cu doi. Nu cumva sa jucam cu Rapid în prima etapa, pentru ca nu vor avea bani, deoarece trebuie sa faca achiziții. Am sa vars o lacrima în aceasta seara pentru Rapid”, a spus Mihai Stoica.

Managerul stelist a declarat ca o sa-și umple biroul cu trofee. „Nu ne intereseaza Supercupa României, pentru ca avem treaba în Champions League. Macar ai noștri și-au taiat mâinile în geamuri, nu au fost dați afara din teren. Ce bine este sa fii arogant. O sa-mi umplu biroul doar de cupe”, a spus Stoica.

Stoica nu a uitat sa-i atace pe rivalii de la Rapid, care au avut cinci jucatori eliminați în meciul cu Jiul: „Ce a facut echipa de sub Podul Grant la Petroșani reprezinta cea mai mare rușine a fotbalului românesc dupa Revoluție. Paraschiv are în șase ani la Steaua tot atâtea titluri câte are Rapidul din 1923 (n.r. – trei titluri)”.

Gigi Becali transforma victoria Stelei în capital politic

Președintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, a transformat victoria echipei antrenate de Cosmin Olaroiu în capital politic, recomandându-le suporterilor sa voteze cu el, pentru a „a-și scoate pârleala” pentru trei ani în care „Steaua a fost furata și hingherita”.

„Vasluiul a jucat fara rautate și au facut practic o reparație morala, prin ceea ce a furat Rapidul tot campionatul. Voi ajunge președinte și vreau sa-mi scot pârleala pe trei ani în care Steaua a fost furata și hingherita. Sa voteze toți suporterii cu Gigi Becali. Sunt foarte mulțumit pentru ca am demonstrat cât sunt de puternic. Am învins aici și am operat și pe Rapid la Jiul, facând o demonstrație de forța”, a spus Becali.

Becali a afirmat ca la 2-0 nu mai avea nicio emoție. „Vreau sa-i transmit un mesaj lui Cristi Borcea (n.r. – director executiv la Dinamo): «Cristi, lasa-ne sa ne pregatim de Liga Campionilor». Trebuia sa avem 2-0 în 20 de minute, dar obiectivul a fost îndeplinit înca din primele 10. De o luna va spun ca Steaua este campioaana și le-am demonstrat la toți cine este Steaua și Gigi Becali. Trebuie îngropata securea razboiului, pentru ca s-a terminat”, a spus Becali, care a menționat ca va aduce patru-cinci jucatori mai mulți din campionatul intern, nu din strainatate. 

De asemenea, Becali susține ca Steaua nu va mai câștiga niciodata campionatul în ultima etapa, ci cu trei-patru înainte. „Cred ca azi a fost vorba și de noroc. Colțescu (n.r. – arbitrul Sebastian Colțescu) a facut cea mai mare reparație morala din tot campionatul”, a afirmat Becali.

Antrenorul Cosmin Olaroiu a remarcat faptul ca FC Vaslui a aratat ca o echipa aflata în vacanța. „Am obținut o victorie meritata, am jucat înca de la început cu determinare deosebita și am reușit sa tranșam meciul  înca din primele minute. Practic a fost un meci între o echipa care tragea la titlu și una care era în vacanța”, a afirmat Olaroiu.

Jucatorii Stelei au plecat de la Vaslui cu autocarul, la aproape o ora și 20 de minute dupa încheierea partidei, în timp ce Gigi Becali a plecat cu elicopterul, chiar de pe stadionul din Vaslui, unde s-a disputat partida.

Mediafax