Stelistii s-au specializat in fotbal de masa

Apropo.ro / 01.08.2002, 09:00
Stelistii s-au specializat in fotbal de masa
Stelistii îsi continua pregatirile în Tara Galilor, iar diseara vor juca un amical cu Swansea, din liga a patra engleza. Dupa meci, ros-albastrii se vor întoarce la Londra, unde sîmbata vor da piept cu Queen's Park Rangers. Dupa jocul de diseara, cu Swansea, ros-albastrii se vor întoarce

Stelistii îsi continua pregatirile în Tara Galilor, iar diseara vor juca un amical cu Swansea, din liga a patra engleza. Dupa meci, ros-albastrii se vor întoarce la Londra, unde sîmbata vor da piept cu Queen’s Park Rangers.

Dupa jocul de diseara, cu Swansea, ros-albastrii se vor întoarce la Londra, unde sîmbata vor da piept cu Queen’s Park Rangers. Dupa partida de sîmbata însa, stelistii nu se vor mai întoarce la Newport, ci îsi vor fixa cartierul general la Middland, un oras mult mai aproapiat de Wrexam, gazda ultimului „amical”

Ultimele trei zile ale cantonamentului Stelei sînt extrem de aglomerate, echipa fiind nevoita sa faca de doua ori drumul Londra – Newport, lung de peste 300 de kilometri. Tocmai de aceea, Cosmin Olaroiu intentioneaza sa nu mai dispute ultimul joc cu Wrexham, programat luni. Tehnicianul si-ar dori sa ramîna la Londra pîna la sfîrsitul cantonamentului, pentru a evita oboseala unei deplasari pe ruta Londra – Newport – Wrexham – Newport – Londra, de peste 1.200 de kilometri, pe care echipa ar trebui sa o parcurga în mai putin de 48 de ore. Antrenorul prefera sa faca antrenamente în Londra, decît sa-si oboseasca suplimentar elevii. „În loc sa facem sute de kilometri pe drum pîna acolo, mai bine jucam fotbal de masa în hotel”, au spus si fotbalistii, care nu agreeaza nici ei disputarea meciului cu Wrexham.

Aseara tîrziu, Mambo si Olaroiu au avut o discutie în urma careia s-a stabilit ca totusi meciul sa se joace. Dupa partida de sîmbata însa, stelistii nu se vor mai întoarce la Newport, ci îsi vor fixa cartierul general la Middland, un oras mult mai aproapiat de Wrexam, gazda ultimului „amical”.

Raducanu este invincibil

La Newport, stelistii au putine variante pentru petrecerea timpului liber. Ei au gasit totusi în hotel un joc de fotbal de masa, pe care îl manevreaza în fiecare seara. Campionul absolut este Claudiu Raducanu, pe care nu l-a învins înca nimeni, doar secundul Mitica Bolborea reusind sa piarda la o diferenta acceptabila, de numai doua goluri. Golgeterul ros-albastrilor a început chiar sa joace singur împotriva a doi adversari deodata, reusind sa cîstige si asa. „Îi merg mîinile al naibii de repede, n-ai cum sa-l bati”, se plîngeau coechipierii atacantului.

PREGATIRE

Cosmin Olaroiu a introdus la antrenamentele din ultimele zile noi exercitii, pentru a-i determina pe elevii sai sa verticalizeze jocul.

O data cu sosirea în Anglia, antrenorul Cosmin Olaroiu a diversificat antrenamentele, în programul acestora aparînd noi exercitii. Imediat dupa încalzire, jucatorii primesc maiouri de diferite culori si încep jocurile, special concepute pentru dezvoltarea orientarii în teren. De exemplu, la miuta care se disputa pe tot terenul, fotbalistii sînt împartiti în doua echipe, atacantii fiecareia fiind îmbracati în culori diferite fata de restul coechipierilor. „E un exercitiu menit sa îi ajute pe baieti în orientare. Încercam sa jucam cît mai direct pe vîrfuri, si atunci cei din aparare si de la mijloc vad mai usor care este pozitia colegilor din atac”, a explicat Cosmin Olaroiu.

Ieri, stelistii au avut parte de cea dintîi zi cu ploaie de la sosirea în Marea Britanie. Desi intentiona sa faca prima sedinta de pregatire la sala de forta a hotelului, tehnicianul formatiei din Ghencea s-a razgîndit, preferînd gazonul, pentru un antrenament tactic. Unul asemanator va avea loc si în aceasta dimineata, înainte de al treilea meci amical din turneul britanic, cu echipa galeza Swansea City, care evolueaza în liga a patra din Anglia. Partida va începe la ora României 21:30.

Forta alaturi de turisti

Dupa antrenamentele pe teren, jucatorii Stelei revin la hotelul „Hilton Newport” si mai fac o portie suplimentara la sala de forta. Fiecare are deja dulapiorul lui, pe care îl poti deschide numai cu o fisa speciala. Prezenta numerosilor turisti care lucreaza la diverse aparate nu-i deranjeaza pe ros-albastri, mai ales ca nu zabovesc mai mult de 15-20 de minute. Pe lînga exercitiile impuse de preparatorul fizic Marian Lupu, unii mai trag de fiare pentru a-si îmbunatati aspectul fizic, cum e cazul lui Ogararu care si-a încordat putin bicepsii.

Benzekri dat afara

Considerat necorespuzator de Olaroiu, portarul Driss Benzekri nu s-a antrenat aseara cu lotul Stelei, iar azi va parasi cantonamentul ros-albastrilor.

Masorii, recuperatori de mingi

De la sosirea în Marea Britanie, stelistii au pierdut 5 dintre cele 25 de mingi de joc pe care le-au adus cu ei. Primele patru au disparut la Londra, masorii, care se ocupa cu recuperarea acestora, povestind cum una a fost luata de un „tip respectabil, care, pîna sa ajungem noi la ea, a oprit masina, a pus-o în portbagaj si dus a fost. Alte trei au fost arestate de niste copii de culoare, care probabil asta astepatu pe lînga teren, sa dea baietii vreo minge peste gard”.

Ultimul balon s-a pierdut la antrenamentul de marti seara, de pe terenul echipei de divizia a 7-a, Albion Rovers, suprafata de joc fiind înconjurata pe trei laturi de balarii si copaci stufosi. Masorul Nelu Buduga a încercat fara succes sa o recupereze.

Falemi s-a împrietenit cu un profesor camerunez

Desi a suferit o plaga deschisa la baza piramidei nazale în meciul de sîmbata cu Millwall, Falemi a revenit de marti la antrenamente. Medicul Ionut Codorean îi da înainte de fiecare sedinta de pregatire cu un spray special, care formeaza o pelicula cauciucata pe zona afectata, apoi îi aplica un plasture pentru a-l proteja. Marti seara, dupa cina, mijlocasul de culoare s-a învoit timp de o ora si jumatate.

Împreuna cu impresarul Charles Mambo, el l-a vizitat pe Linus Mafor, lector la Universitatea de Constructii din Newport, de origine camerunez, pe care l-a cunoscut cu ocazia partidei de luni cu FC Newport County. Falemi este si el pe jumatate camerunez, din partea tatalui.

Sursa: www.prosport.ro