Stelistii viseaza la titlu

De: Mirel Mircea / 03.03.2008, 10:26
Stelistii viseaza la titlu
Steaua a reusit sa se impuna, aseara, in derbyul campionatului, invingand pe CFR Cluj cu scorul de 3-1.

Steaua a reusit sa se impuna, aseara, in derbyul campionatului, invingand pe CFR Cluj cu scorul de 3-1.

Partida a inceput extrem de prost pentru Steaua, dupa numai patru mintue, CFR Cluj conducea cu 1-0 prin golul marcat de Trica, in urma unui sut de la 16 metri.

Acest dus rece i-a trezit pe stelisti care au inceput o cursa nebuneasca pentru egalare, in urma careia a rezultat cea mai frumoasa repriza de fotbal din aceasta editie a Ligii I.

In minutul 26, efortul jucatorilor militari si-a aratat roadele, insa cel mai important aport l-a avut portarul clujenilor, Lars Hirschfeld, care si-a introdus mingea in propria poarta dupa un corner executat de Mendoza.

Dupa egalare, Steaua a continuat sa preseze poarta CFR-ului, sa-si creeze ocazii bune, insa fara sa mai concretizeze vreuna dintre ele.

Repriza a doua a debutat in aceeasi nota de dominare accentuata a Stelei! Dupa numai noua minute, Dayro Moreno a declansat fiesta in Ghencea, dupa ce a reusit sa inscrie cu capul in poarta goala, dupa un corner executat de acelasi Mendoza.

Golul marcat de Steaua i-a scos din letargie pe clujeni, care au inceput sa atace furibund poarta aparata de Zapata, ei fiind foarte aproape de egalare, la faza urmatoare dupa golul stelist, cand Trica a sutat de la 15 metri, cu exteriorul, insa portarul columbian a fost la post si a retinut.

In minutul 58, tensiunea a ajuns la cote maxime, dupa ce arbitrul Alexandru Tudor a refuzat un penalty clar clujenilor, la o interventie a lui Zapata asupra lui Semedo.

Dupa inca 10 minute, acelasi Tudor si-a intrat in rol si a refuzat sa acorde un nou penalty pentru clujeni, de aceasta data cel faultat fiind Cadu.

Furia clujenilor a continuat, insa interventiile lui Zapata si ale lui Mirel Radoi au reusit sa mentina neperforata poarta Stelei, totul culminand cu golul lui Ovidiu Petre, din minutul 92, dintr-o centrare a aceluiasi Mendoza.

In urma acestui rezultat diferenta dintre cele doua echipe s-a redus la opt puncte astfel ca se poate spune ca lupta pentru titlu a fost relansata, daca tinem cont si de victoria Rapidului la Galati, care i-a apropiat de CFR Cluj la numai cinci puncte.

Steaua: 1. Zapata – 4. Golanski (15. Nesu ’70), 3. D. Goian, 6. M. Radoi, 13. Emeghara – 8. Ov. Petre, 20. Lovin – 27. Dayro Moreno (16. Nicolita ’76), 10. N. Dica, 29. Mendoza – 22. Jose Moreno (24. Ghionea ’84). Antrenor: Marius Lacatus.

CFR Cluj: 13. Hirschfeld – 2. Tony, 20. Cadu, 27. Sousa, 33. Dorsin – 10. Trica, 31. Dani, 25. A. Leao, 7. Dubarbier (19. Culio ’59) – 16. Semedo (5. Manuel Jose ’87), 23. Fabbiani. Antrenor: Ioan Andone.

Cartonase galbene: D. Moreno ’55, Ov. Petre ’67, Dica ’83, Nicolita ’85, Lovin ’90 / Fabbiani ’46, Dani ’48, Semedo ’58

Meciul a fost arbitrat de Alexandru Tudor, ajutat la cele doua linii de Cristian Nica si Eduard Dumitrescu. Rezerva a fost Alexandru Deaconu, in timp ce observatorii meciului au fost Valentin Alexandru si Ioan Muresan.