Stephen Baldwin, falimentar

Apropo.ro / 03.08.2009, 00:00
Stephen Baldwin, falimentar
În timp ce multe dintre vedetele hollywoodiene continuă să trăiască la fel ca înainte de criză, fără restricţii de ordin financiar, ba chiar în vacanţe prelungite, altele au ajuns la fundul sacului. Stephen Baldwin n-a ţinut piept recesiunii şi este unul dintre puţinii actori din “cetatea filmului” care a avut curajul să recunoască faptul că nu mai are lichidităţi şi că este depăşit de situaţie.

Chiar şi în lipsă de resurse, anunţul eşecului său financiar a fost făcut în stil mare: el a cerut autorităţilor newyorkeze să fie declarat falimentar, decizie care l-ar ajuta să-şi acopere datoriile care se ridică la suma de 2,3 milioane de dolari. Potrivit unui capitol din Legea falimentului, acesta poate beneficia de protecţie şi de evaluarea corectă a bunurilor sale, din a căror vînzare pot fi acoperite datoriile restante.

La cei 43 de ani ai săi, actorul şi soţia sa, Kennya, datorează 1,2 milioane de dolari pentru cele două ipoteci puse pe reşedinţa sa din Rockland County, New York (a cărei valoare de piaţă este de 1,1 milioane de dolari), şi mai mult de un milion de dolari, care urmează să acopere datoriile de 70.000 de dolari de pe cardul de credit şi taxele şi impozitele în valoare de peste un milion rămase încă neplătite. Această veste i-a îngrijorat chiar şi pe cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood, spunînd că reacţia lui Baldwin a fost totuşi una bine gîndită, punîndu-se la adăpost de alte datorii care s-ar fi acumulat pe parcurs, ca penalităţi.

De altfel, se zvoneşte deja că gestul lui Baldwin va fi copiat şi de alte staruri care se confruntă cu probleme similare, devenind, de ce nu, un actor proverbial. Chiar dacă, în aceste condiţii, Stephen a decis să se retragă prematur din reality-show-ul “I’m a Celebrity… Get Me Out of Here” (din cauza înţepăturilor ţînţarilor!), totuşi viitorul lui nu se anunţă a fi sumbru.

Activitatea sa din 2009, în producţii ca “Shoot the Duke”, “Let the Game Begin”, “To the Wall”, “Mate” şi “Power & Pride”, va aduce un venit substanţial familiei, suficient pentru ca Alia (16 ani) şi Hailey (13 ani), cele două fiice ale sale, să resimtă cît mai puţin problemele prin care trece familia. În februarie 2009, Stephen Baldwin ocupa locul 1214 în clasamentul “Star Currency” întocmit de revista Forbes, în timp ce fraţii săi, William, Alec şi Daniel, ocupau locul 199, 896 şi, respectiv, 1230.