Stephen Hawking crede in colonizarea altor planete

Apropo.ro / 20.11.2011, 14:00
Stephen Hawking crede in colonizarea altor planete
Astrofizicianul Stephen Hawking crede ca omul intra in cea mai periculoasa perioada a istoriei si solutia salvarii omenirii ar fi colonizarea altor planete.

Stephen Hawking este gazda unei emisiuni intitulate „Brave New World With Stephen Hawking” unde prezinta cele mai remarcabile progrese din domeniul tehnologiei si al sanatatii, care va fi difuzata de canalul de televiziune Discovery World HD.

Intr-un interviu acordat prin e-mail agentiei de presa The Canadian Press acesta a declarat ca explorarea spatiului este cea mai urgenta misiune a pamantenilor:

„Populatia noastra si folosirea resurselor finite ale planetei Pamant cresc exponential, odata cu abilitatile noastre tehnice de a modifica mediul pentru lucruri bune si rele. Dar codul nostru genetic pastreaza in continuare instinctele egoiste si agresive care au fost un avantaj, in trecut, pentru supravietuirea noastra. Va fi destul de dificil sa evitam dezastrul in urmatoarea suta de ani, fara a lua in considerare urmatoarea mie de ani sau urmatorul milion de ani” a mai precizat astrofizicianul care este considerat drept una dintre cele mai „luminate minti ale noastre”.

Cititi mai multe despre interviul lui Stephen Hawking si care sunt planetele pe care le-am putea coloniza pe Gandul.info.