Stephen King va publica două cărți până la sfârșitul acestui an

De: Gabriela Voicu / 14.02.2014, 15:00
Stephen King va publica două cărți până la sfârșitul acestui an
Scriitorul american Stephen King, în vârstă de 66 de ani, a anunțat pe site-ul său oficial că în luna noiembrie a acestui an va publica un nou roman horror, numit "Revival".

Scriitorul american Stephen King, în vârstă de 66 de ani, a anunțat pe site-ul său oficial că în luna noiembrie a acestui an va publica un nou roman horror, numit „Revival”, ai cărui protagoniști sunt un cântăreț rock aspirant și un preot carismatic. 

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Romanul prin care King revine la stilul care l-a consacrat și care va fi publicat simultan pe 11 noiembrie în SUA de editura Scribner, și în UK, de Hodder & Stoughton, va fi precedat de „Mr Mercedes”, un thriller despre un polițist bântuit de un criminal, care va fi lansat pe 3 iunie.  

 Stephen King

Autorul a dezvăluit două pasaje din cartea „Revival”: „Într-un orășel din New England, în urmă cu jumătate de secol, o umbră se abătea asupra unui băiețel care se juca cu soldățeii lui. Jamie Morton și-a îndreptat privirea în sus și a văzut un om impozant – noul preot. Charles Jacobs, alături de soția sa, va reorganiza biserica locală… După ce o tragedie a lovit familia Jacobs, carismaticul preot a blestemat Divinitatea, a ridiculizat dogma religioasă și a fost alungat din oraș de localnicii terifiați.”

„Jamie are proprii demoni… La vârsta de 30 de ani, când era confuz și dependent de heroină, l-a reîntâlnit pe Charles Jacobs – o întâmplare cu consecințe de ambele părți. Legătura lor a devenit un pact care depășea chiar și imaginatția Diavolului, iar Jamie a descoperit că revelația poate avea multe sensuri”. 

Anul trecut,  Stephen King a mai publicat două cărți, „Dr Sleep”, în toamnă, și „Joyland”, în vară.