Steven Soderbergh, despre continuarea hitului “Contagion”: Va fi mai filosofică

De: Loredana Toma / 29.12.2020, 14:26
Steven Soderbergh, despre continuarea hitului “Contagion”: Va fi mai filosofică

Reputatul cineast Steven Soderbergh pregătește, împreună cu scenaristul filmului „Contagion”, Scott Burns, o continuare filozofică a celebrului lungmetraj despre o pandemie.

Un film care stârnește vâlvă nouă ani mai târziu

Pelicula “Contagion” a fost lansată acum nouă ani, dar, în contextul pandemiei care a lovit omenirea anul acesta, a revenit în actualitate, asemănările dintre scenariul și adevărata criză sanitară fiind numeroase.

Într-un interviu pentru emisiunea “Happy Sad Confused” de pe MTV, Steven Soderbergh a menționat că lucrează la o continuare a filmului “Contagion”, dar că proiectul este încă în fază incipientă. Este posibil ca noul film să includă teme și idei similare celui din 2011, după spusele regizorului premiat cu Oscar pentru „Traffic”.

“Am în lucru un proiect cu Scott Burns, care este un fel de continuare filosofică a filmului ‘Contagion’ dar într-un context diferit. Sunt asemănătoare, dar nu este vorba despre o continuare tipică”, a spus Soderbergh, potrivit Indie Wire.

Un film ce a prezis pandemia din 2020

Scenariul filmului “Contagion” prezintă un virus scăpat de sub control, haosul creat de acesta și neputința Guvernului american de a face față situației de urgență. Și cum povestea filmului este asemănătoare cu criza sanitară din 2020, popularitatea acestuia a crescut extrem de rapid încă de la începutul anului. Atât Soderberg, cât și actorii din film, precum Matt Damon, Laurence Fishburne, Kate Winslet, Marion Cotillard, și Jennifer Ehle, s-au implicat în diverse evenimente de conștientizare privind SARS-CoV-2.

Între timp, Steven Soderbergh se pregătește pentru un nou rol, acela de producător al galei Oscar de anul viitor, care va avea loc pe 25 aprilie, la Los Angeles.

CITEȘTE ȘI: Cinema: pandemia și platformele de streaming au provocat industriei pierderi de zeci de miliarde de dolari

FOTO: Profimedia