Stiai ca rugby-ul se practica si subacvatic? (Poze & Video)

Apropo.ro / 24.08.2009, 15:47
Nemtii au inventat, in ciuda britanicilor care joaca hockey sub apa, rugby-ul subacvatic.

In timp ce britanicii au inventat hockey-ul sub apa pentru a-si petrece lunile de iarna cat mai placut, nemtii s-au gandit ca pot juca sub apa chiar si rugby.

Exercitiile subacvatice pentru a practica acest sport sunt usoare si ajuta la mentinerea unei conditii fizice optime. Plictiseala dispare cat ai zice peste!

Miscarile sunt aceleasi ca la suprafata, pe terenul obisnuit, insa putin mai anevoioase din cauza apei.

Meciurile se desfasoara cu 12 persoane, din care jumatate se afla "pe teren".

Jocul de rugby are loc la 3-5 metri sub apa, iar jucatorii inscrie eseurile prin introducerea balonului intr-un cos metalic prins pe fundul piscinei. Respiratia este un factor important in acest meci, deoarece participantii nu au masti de oxigen, motiv pentru care, la nevoie, ies la suprafata pentru o gura de aer.

rugby 1

Mingea folosita la rugby-ul subacvatic este mult mai grea decat cea normala, ea fiind umpluta cu sare de mare pentru a putea fi manuita in acest spatiu de joc.

La fel ca rugby-ul cunoscut, rugby-ul subacvatic este un sport ce necesita contactul fizic, in ciuda miscarilor lente in apa.

Aici, nu sunt chiar atat de multe reguli si este chiar permisa sederea cu sezutul in cosul metalic pentru ca adversarul sa nu inscrie eseul.

rugby 2

GALERIE FOTO

 

Rugby sub apa – Ultima revelatie a sportului de pe tare.ro

Â