Ştiaţi că Viermele Cenuşiu din “Urzeala Tronurilor” cântă? Şi cântă bine!

De: Cătălina Matei / 19.09.2014, 11:11
Ştiaţi că Viermele Cenuşiu din “Urzeala Tronurilor” cântă? Şi cântă bine!
Comandantul Nepătaţilor din serialul difuzat de HBO “Urzeala Tronurilor / Game of Thrones” este una dintre cele mai mari surprize din industria muzicală britanică. Dacă pe genericul producţiei apare cu numele de Jacob Anderson, de altfel numele său real din certificatul de naştere, în concerte şi pe YouTube îl veţi descoperi cu pseudonimul Raleigh Ritchie. Şi cu nişte piese pe care nu le uiţi prea uşor…

Jacob Anderson s-a născut pe 18 iunie 1990, la Bristol, în Marea Britanie. Face parte din noul val de actori britanici, extrem de apreciaţi de criticii de specialitate, dar mai ales de telespectatorii din lumea întreagă.

În România, Jacob este cunoscut din serialul “Urzeala Tronurilor / Game of Thrones”, unde interpretează personajul Viermele Cenuşiu, comandantul Nepătaţilor, războinicii eunuci din Astapor a căror reputaţie în lupte este fără egal.

Viermele Cenuşiu este ca toţi Nepătaţii, castrarea Viermelui Cenuşiu când era băiat a rezultat în schimbări în nivelul hormonilor din corpul lui aşa încât are obrazul fin, fără păr facial. Este eliberat din sclavie, după ce Daenerys Targaryen cumpără toţi Nepătaţii din oraş şi îi pune să-i omoare pe toţi stăpânii de sclavi şi să-i elibereze pe sclavi.

Foto: Facebook

Actorul, în vârstă de 24 de ani, şi-a început cariera încă din adolescenţă, când a apărut într-un serial produs şi difuzat de postul britanic ITV, “Injustice”.  A urmat un alt rol important în “Adulthood”, însă notorietatea a venit odată cu personajul din “Urzeala Tronurilor”.

Jacob a fost remarcat de profesoara de actorie din liceu, care l-a încurajat să meargă la o audiţie pentru un show TV, pe care a şi luat-o de altfel. Cu toate că şi-a făcut deja un nume în branşă, Anderson nu a renunţat la muzică, domeniu cu care cochetează încă din copilărie.

Foto: Facebook

“Îmi place să joc, însă muzică fac încă din timpul şcolii şi nu am renunţat niciodată la ea. Îmi pare ciudat atunci când unii spun că am făcut tranziţia de la muzică la actorie, pentru că nu e aşa. Nu m-am oprit niciodată din compus cântece. Muzica a fost dintotdeauna pe primul loc”, declară Jacob într-un interviu pentru Standard.

Foto: Facebook

Dar atunci când vine vorba despre muzică, tânărul actor se foloseşte de un alt nume de scenă: Raleigh Ritchie. În 2013,  a semnat un contract cu casa de discuri Columbia Records, iar primul său single, “Stronger Than Ever”, lansat săptămâna trecută, a strâns deja peste 1,2 milioane de vizualizări pe YouTube.

Chiar dacă nu a scos încă un album, acest lucru ce se poate întâmpla abia la anul, Jacob alias Raleigh este o prezenţă constantă în spaţiul muzical britanic. Are concerte şi înregistrează piese cu alţi solişti şi alte trupe britanice aflate în top în acest moment, printre care şi cu cei de la Plan B. Piesele sale sunt un mix între hip-hop, R&B şi brit-pop, în care se pot distinge clar influenţele unor artişti importanţi precum Erykah Badu, David Bowie, Jill Scott, The Smiths şi Stevie Wonder.

Poate şi datorită faptului că se foloseşte de un alt nume de scenă atunci când cântă, mulţi încă nu fac legătură între artistul Raleigh Ritchie şi actorul Jacob Anderson.

Recent, tânărul a fost ignorat la un eveniment de promovare al serialului, căci a apărut cu “imaginea” sa de cântăreţ: cu barbă şi încălţat în adidaşi. Cei prezenţi nici nu şi-au dat seama că este chiar cel care îl interpretează pe Viermele Cenuşiu în “Urzeala Tronurilor”.

Foto: Facebook

Cât despre viaţa sa personală, Jacob este un tip… la locul lui. De doi ani încoace, trăieşte o poveste de dragoste “normală”, după cum el a povestit pentru Standard, alături de o altă tânără actriţă britanică: Aisling Loftus. Cei doi s-au mutat împreună, recent, într-un apartament din nordul Londrei.  

Foto: Hepta

 Revenind însă la cariera sa, Jacob este extrem de încântat de rolul său din “Urzeala Tronurilor”, însă îşi doreşte să joace şi în alte producţii. Fără a renunţa la muzică, bineînţeles!

 

Cătălina Matei