Stil. Il ai sau il dobandesti

Apropo.ro / 19.02.2008, 15:43
Stil. Il ai sau il dobandesti
"Nu poti face nimic ca sa ai stil. Stilul nu il ai ci il esti" spune Cartarescu in unul din romanele mele preferate. Tind sa ii dau dreptate, dar nu in totalitate.

“Nu poti face nimic ca sa ai stil. Stilul nu il ai ci il esti” spunea Cartarescu in unul din romanele mele preferate. Tind sa ii dau dreptate, dar nu in totalitate. Cred ca esti ceea ce alegi sa fii, cred ca depinde in mare parte si de noi, de interesul pe care ni-l dam, de dorinta noastra de a iesi in fata prin ceva bun si de bun simt.

Fiecare dintre noi este interesat intr-o masura mai mica sau mai mare de aspectul exterior.

Cred ca avea stil inseamna in primul rand sa ai grija de tine, sa inveti sa te respecti pe tine si pe cei din jur. Sa ai grija la ceea ce mananci, cu ce te imbraci si sa incerci sa te mentii in forma – toate acestea sunt necesare pentru a te simti bine in pielea ta.

Este adevarat ca pentru a-ti construi o imagine buna, pentru a arata ca si cum ai coborat de pe coperta unei reviste de moda ai nevoie de ceva resurse financiare. Dar in acelasi timp cred ca daca vrei cu adevarat sa ai o imagine placuta te poti descurca si cu mai putin. Poti sa arati bine si fara programari saptamanale la coafor, abonament la sala de gimnastica si cumparaturi de la magazine de renume. Cred ca in locul tinutei compuse din zece culori care te face sa arati ca o sorcova, pe care oricum dai ceva bani, poti opta pentru un tricou simplu si o pereche de blugi. Atunci cand te duci la cumparaturi nu arunca banii la intamplare, gandeste-te la ce mai ai prin sifonier, la ce-ai putea asorta noua achizitie.

Daca nu ai timp sau nu iti permiti sa mergi la sala nimeni nu te opreste sa faci exercitii chiar in confortul propriei tale sufragerii, care sa te mentina in forma. In plus, nu trebuie sa apelezi la serviciile unui Spa pentru a-ti face un gomaj sau pentru a-ti da cu crema.

Un alt lucru care “deranjeaza retina” este machiajul strident si vulgar atat de des intalnit, mai ales printre liceenele noastre. Pe langa faptul ca nu au nevoie de machiaj, s-ar parea ca ele nu au auzit de zicala “less is more”.

Daca vrei sa fii remarcata nu este nevoie sa faci economie la material si sa scoti tot ce ai la vedere, mai lasa ceva si imaginatiei…si ai sa vezi ca ai mai mult de castigat.

Iar daca simti ca nu esti imbracata dupa ultimele tendinte, stai linistita! Aceasta nu inseamna ca nu ai stil, pana la urma se poarta ce iti sta bine. Dar daca totusi vrei sa fii in ton cu noul poti oricand sa reactualizezi o tinuta cu un accesoriu dragut.

Este adevarat ca nu toate femeile se nasc cu inclinatii spre moda, nu toate stiu sa faca cele mai reusite combinatii vestimentare iar cele mai multe nu-si permit ajutorul unui stilist. Dar daca ne-am uita in jur sunt convinsa ca nu ar strica sa urmarim cateva persoane care stiu cate ceva despre stil.

Tu ce exemplu ai urma? Care e stilul in care te regasesti?