Ştirile PRO TV – Ediţii speciale de 1 decembrie

Apropo.ro / 26.11.2007, 00:00
Ştirile PRO TV - Ediţii speciale de 1 decembrie
De 1 decembrie, Ştirile PRO TV propun tuturor romănilor un exerciţiu de responsabi­lizare: să-şi redescopere copiii, să încerce să-i înţeleagă, să nu înceteze să-i încurajeze şi să creadă în ei şi-n viitorul lor. Tot în această zi, PRO TV le urează telespectatorilor ”Romănia, să creşti mare!”. Vedetele ştirilor PRO TV din 1 decembrie vor fi copiii, viitorul Romăniei. Corespondenţii ştirilor PRO TV au bătut ţara şi lumea în lung şi-n lat pentru a scoate la lumină poveşti emoţionante, mai vesele sau mai triste, care vor fi difuzate în programele speciale ale Ştirilor PRO TV.

Paula Herlo – Copilul salvat de Cristian Nemescu
Paula Herlo prezintă povestea cutremurătoare a lui Cristi Olesher, copilul căruia tînărul regizor Cristian Nemescu i-a schimbat viaţa. Cristian Nemescu l-a descoperit în baza de date a unei agenţii de casting, unde învăţătoarea micuţului l-a înscris cînd şi-a dat seama de talentul său. De aici şi pînă la distribuirea sa în ”Marilena de la P7” şi ”California dreamin’ (nesfîrşit)”, ambele producţii ale lui Cristian Nemescu, nu a mai fost decît un pas. Cristi Olesher, crescut doar de mamă, şi-a jucat excepţional rolurile şi a arătat că flerul celui care l-a ales nu a dat greş. Mai mult decît atît, pe cei doi i-a legat o prietenie care i-a schimbat viaţa copilului. ”M-a impresionat seriozitatea lui, faptul că pune pasiune în tot ceea ce face. Însă cel mai mult mi-a plăcut că, deşi a cunoscut celebritatea la numai 10 ani, ştie încă să se joace şi să se bucure de o plimbare în parc. M-a impresionat foarte mult că este modest şi că, atunci cînd vorbeşte despre viitorul lui, ochii i se luminează într-un fel cu totul şi cu totul special”, povesteşte Paula, care l-a întîlnit pe micuţul Cristi chiar pe platourile de filmare din Buftea. Tot de ziua lor, romănii vor putea urmări la Ştirile PRO TV poveştile unor copii care au fugit spre un viitor mai bun, la marile universităţi ale acestei lumi, Harvard, Yale sau Smith College. Printre aceştia, Paula Herlo şi cameramanul Dalila Dulgheriu au întîlnit-o pe Claudia Vîrlănuţă, fata unei bucătărese şi a unui pensionar, care a fost admisă la Yale cu bursă integrală (50.900 de dolari pe an).

George Buhnici – Copiii români din Italia
Corespondentul Ştirilor PRO TV spune de 1 decembrie povestea unor copii români care locuiesc în Italia şi care, în ciuda traiului greu pe care îl duc acolo, agravat de ultimele incidente din Peninsulă, îndrăznesc să viseze. Alex şi Daniel sînt doi puşti care trăiesc cu părinţii în Roma. Au 5, respectiv 11 ani, însă nici unul nu merge la şcoală sau grădiniţă. Nu au acte, iar părinţilor le este teamă să îi scoată în oraş ca să nu fie luaţi de autorităţi şi duşi într-un centru de minori, unde le-ar pierde urma. George Buhnici i-a întîlnit într-una dintre cele mai mizere ”părăseli” din capitala italiană. Cel mai mare vis al acestor copii uitaţi parcă de soartă este să se întoarcă acasă, în Romănia, şi să meargă la şcoală. Pe de altă parte, Eliza este o tînără de etnie rromă care trăieşte în Italia şi care la 15 ani pune sub semnul întrebării tradiţiile vechi de secole ale comunităţii sale. ”Vrea să fie italiancă”, spune George Buhnici. ”Nu româncă, nu ţigancă. Se fereşte să iasă în oraş cu fetele care poartă fuste ţigăneşti. Îmi povestea că, într-o zi, cînd aştepta autobuzul, a văzut peste drum două fete din tabăra ei. O italiancă, ne­ştiind că şi ea e de etnie rromă, i-a şoptit: «Ce murdare sînt fetele astea şi cum se îm­bracă!». I-a răs­puns pe italie­neşte, mîndră că nu a fost recu­noscută: . Asta e Eliza!”, povesteşte George.