Stoica: Finala Cupei UEFA se joaca în 16-imi

Apropo.ro / 16.12.2006, 12:08
Stoica: Finala Cupei UEFA se joaca în 16-imi
Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat dupa aflarea adversarului din 16-imile Cupei UEFA, echipa spaniola FC Sevilla, deținatoarea trofeului, ca dubla manșa din luna februarie reprezinta finala competiției, informeaza site-ul oficial al gruparii din

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat dupa aflarea adversarului din 16-imile Cupei UEFA, echipa spaniola FC Sevilla, deținatoarea trofeului, ca dubla manșa din luna februarie reprezinta finala competiției, informeaza site-ul oficial al gruparii din Bulevardul Ghencea.

„Finala Cupei UEFA se joaca în 16-imi. A fost singurul adversar pe care doream sa-l evitam, dar daca tot se discuta despre finala, atunci o vom juca în februarie. FC Sevilla este cea mai buna echipa din Europa, i-am vazut la Monte Carlo cum au spulberat în Supercupa Europei pe FC Barcelona. Sper ca macar în meciurile cu FC Sevilla sa avem toți jucatorii apți”, a spus Stoica.

Oficialul stelist a afirmat la TV Sport ca Steaua „a picat rau, dar nu se știe niciodata”. „Înainte de tragere, în discuțiile noastre, se auzea: oricine, mai puțin Sevilla. Din pacate, sau din fericire, a fost Sevilla, nimeni nu poate ști cu doua luni înainte ce se va întâmpla. E un paradox. Când am picat cu Rosenborg, a fost o veselie totala, se pare ca am avut ghinion ca am picat cu ei. Acum, toata lumea spune ca e ghinion turbat. Nu se știe niciodaa. Momentan nu ne putem evalua șansele. Sa vedem care este potențialul Stelei în compania granzilor, pâna acum am jucat fara atâția titulari. Nu cred ca exagerez daca pun Sevilla pe picior de egalitate cu Lyon și Real Madrid, e echipa mare”, a comentat el.

Mihai Stoica a facut o comparație între dubla manșa cu Valencia din primavara europeana a anului 2005, când echipa spaniola venea tot din postura de deținatoare a trofeului. „Și Valencia era deținatoarea trofeului și a Supercupei Europei, dar Valencia câștigase cu Porto, iar Sevilla a umilit Barcelona cu Ronaldinho și cu toate stelele. A fost o execuție în direct. Cu Valencia am jucat primul meci în deplasare, acum jucam acasa, un dezavantaj în opinia mea. Calificarile pierdute de noi au fost când am jucat primul meci acasa. Valencia venea dupa o experiența dezamagitoare în LC, Ranieri avea probleme, pierdea în fiecare saptamâna câte un jucator important”, a menționat Stoica.

Managerul general stelist a adaugat ca Sevilla este o echipa extraordinara, care are în componența juatori de viteza pe care FC Barcelona sau Real Madrid nu-i au.

Stoica a vorbit și despre campania de transferuri din aceasta iarna. „Luând în calcul faptul ca nu va pleca niciun jucator – discutam ca jucatorii ramân, dar e posibil sa vina vreo oferta care nu se poate refuza, gen Ajax pentru Ogararu – cu excepția portarului Andrey, sunt șanse foarte mari sa mai vina un aparator brazilian, un jucator extrem de interesant, saptamâna viitoare vom decide. Încercam sa transferam și un alt jucator, dar la ora actuala nu stam foarte bine”, a spus el.

Mihai Stoica spera ca noua achiziție, portarul brazilian Andrey, sa corespunda din toate punctele de vedere. „În particular este o persoana de o cumințenie ieșita din comun, casatorit, student. Nimeni nu spune ca va fi adus în locul lui Cernea, pentru ca Cernea a demonstrat ca poate fi o soluție și este portarul numarul 1 la Steaua, dar nu puteam sa stam doar în Cernea. Este foarte posibil chiar sa mai vina un portar”, a comentat Stoica, precizând ca nu va mai merge în Brazilia, deoarece a lamurit lucrurile la precedenta vizita.

Stoica a afirmat ca Steaua nu este dispusa sa lase jucatori importanți sa plece. „Nu am auzit de oferta pentru Radoi, am aflat de la patronul echipei. Când e vorba de anumite persoane (n.r. – impresarul Dumitru Tudor), am rezerve. Mi se pare un pic cam ciudata oferta asta, dar poate o fi fost, cine știe”, a subliniat Mihai Stoica.

Oficialul FC Steaua a menționat ca Dinamo putea sa pice și mai bine, dar și mai rau: „E un adversar dificil Benfica. Poate sa profite, așa cum am facut noi cu Valencia, de o stare de spirit mai proasta a portughezilor, au fost destul de aproape sa se califice mai departe în LC”.

Mediafax