Stolojan: Adrian Nastase are vocația eșecului

Apropo.ro / 26.07.2004, 13:06
Stolojan: Adrian Nastase are vocația eșecului
Pe 28 noiembrie, România va scapa de cea mai corupta conducere pe care a avut-o în ultimii 14 ani, iar PSD va pierde pentru ca Adrian Nastase are vocația eșecului, a declarat, sîmbata, în încheierea reuniunii primarilor Alianței D.A., liderul PNL, Theodor Stolojan.

Pe 28 noiembrie, România va scapa de cea mai corupta conducere pe care a avut-o în ultimii 14 ani, iar PSD va pierde pentru ca Adrian Nastase are vocația eșecului, a declarat, sîmbata, în încheierea reuniunii primarilor Alianței D.A., liderul PNL, Theodor Stolojan.

Co-președintele Alianței și-a constituit discursul într-un atac virulent la adresa liderului PSD, despre care a spus ca, de fiecare data cînd a condus PSD, acest partid a pierdut alegerile.

„Așa s-a întîmplat și în 1996, cînd avea funcția de președinte executiv, așa s-a întîmplat și în iunie 2004. Așa se va întîmpla și în noiembrie 2004 pentru ca Nastase nu poate înțelege ca prin minciuna și incorectitudine nu cîștigi respectul oamenilor”, a completat Stolojan.

„Adrian Nastase trebuie sa plece pentru ca, sub Guvernul sau clientelar, corupția a explodat în România”, a mai spus liderul PNL.

El a continuat sa-l acuze pe premier ca este responsabil pentru neajunsurile oamenilor de rînd, pentru atitudinea sa „aroganta” și pentru „minciuna”.

„Trebuie sa cîștigam pentru a demonstra ca și în România este posibila o administrație corecta. Deficitul de performanța de la nivelul primariilor trebuie corectat de actualii aleși locali ai Alianței”, a mai spus Stolojan.

El a acuzat PSD ca încearca, astazi, sa faca un fel de delimitare doctrinara „în sensul ca Alianța ar reprezenta dreapta, iar ei stînga”.

„Este o delimitare falsa, o capcana pentru acapararea electoratului. Alianța reunește așteptarile oamenilor atît de centru-stînga, cît și de centru-dreapta”, a mai spus Stolojan.

Liderul PNL le-a atras atenția reprezentanților celor doua partide ca în timpul care a mai ramas „trebuie sa întarim și mai tare Alianța”.

Stolojan s-a referit la colaborarea și încrederea între cei doi co-președinți, precum și la opoziția totala și fara compromisuri fața de PSD, „acest partid clientelar”.

„De asemenea, este nevoie de responsabilitate fața de electorat pentru ca oamenii nu mai vor sa fie înșelați de catre cei pe care i-au votat”, a completat Stolojan.

El a spus ca, în ultima vreme, liderii Alianței sînt supuși unor atacuri din partea PSD sau a „sateliților acestui partid, care au renunțat la criticile din ultimii trei ani, la adresa acestui partid”. „Aceste atacuri demonstreaza disperare și înțelegerea faptului ca mai au foarte puțin timp de ramas la putere”, a conchis Stolojan.

La rîndul sau, Traian Basescu a declarat ca „dupa 14 ani de Românie iliesciana, 28 noiembrie 2004 trebuie sa fie ziua în care românii sa fie convinși ca a venit pentru prima data vremea lor”.

„Timp de 14 ani, șmecheri din linia a doua a PCR au guvernat țara. Fie ca au fost rejectații lui Ceaușescu, fie ca vorbim de echipa de șmecheri din Primaverii, ei au distribuit discreționar puterea”, a mai spus Basescu.

El l-a catalogat pe Iliescu drept „primul secretar al înapoierii noastre”, despre care a spus ca, alaturi de „baieții care învațau doctrinele comuniste” a dus România cu mulți ani în urma Europei.

Mediafax