Stolojan: Puterea de cumpărare nu va crește

De: Marian Andrei / 09.04.2012, 16:00
Stolojan: Puterea de cumpărare nu va crește
Fostul premier Theodor Stolojan consideră că există resursele financiare necesare pentru reîntregirea salariilor din sectorul bugetar, însă precizează că acest lucru "nu înseamnă nicidecum revenirea și la puterea de cumpărare a acestora, avută înainte de tăierea cu 25% a veniturilor".

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a afirmat, de curând, că speră ca, undeva până în vară, să aducă „puțin zâmbet” pe fețele românilor prin ridicarea salariilor din sectorul bugetar la nivelul anterior, arătând că acesta este unul dintre pariurile Guvernului pe care încearcă că îl câștige.

Totuși, Theodor Stolojan apreciază, pe baza cifrelor bugetului, că „reîntregirea salariilor din sectorul bugetar nu înseamnă nicidecum revenirea și la puterea de cumpărare a acestora, avută înainte de tăierea cu 25% a veniturilor, datorită inflației din anii respectivi, inclusiv din 2012″.

Mai mult, potrivit lui Stolojan, dacă „angajamentul de luptă împotriva evaziunii fiscale” nu va avea rezultate, atunci resursa pentru reîntregirea salariilor în sectorul bugetar trebuie realizată prin continuarea reformelor și reducerea numărului de salariați din sectorul public.