Stolojan se întâlneste cu Flutur luni seara, Tariceanu mai asteapta

Apropo.ro / 20.11.2006, 13:41
Stolojan se întâlneste cu Flutur luni seara, Tariceanu mai asteapta
Theodor Stolojan, initiatorul platformei liberale, revine în tara, luni dupa-amiaza, urmând ca seara sa aiba o întâlnire cu Gheorghe Flutur, la un hotel din Bucuresti, în timp ce întrevederea ceruta de liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, este înca sub semnul întrebarii.

Theodor Stolojan, initiatorul platformei liberale, revine în tara, luni dupa-amiaza, urmând ca seara sa aiba o întâlnire cu Gheorghe Flutur, la un hotel din Bucuresti, în timp ce întrevederea ceruta de liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, este înca sub semnul întrebarii.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca va încerca sa se întâlneasca în cursul zilei de luni cu Theodor Stolojan, deoarece agenda sa de lucru pentru zilele urmatoare este una „strânsa”. „Poate ne vom întâlni chiar azi (luni n.r.), daca este posibil”, a spus Tariceanu.

Anterior, surse liberale declarasera pentru MEDIAFAX, ca Tariceanu îi va propune o întâlnire, în cursul zilei de luni, lui Theodor Stolojan, pentru a discuta cu privire la posibila întoarcere în partid, înainte de întâlnirea acestuia din urma cu Gheorghe Flutur.

De asemenea, aceleasi surse liberale au declarat ca Tariceanu doreste o discutie cu Stolojan, înainte de a suferi interventia chirurgicala la genunchi.

Secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu, i-a solicitat grupului lui Gheorghe Flutur sa sustina demersul presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, de a se întâlni cu Theodor Stolojan.

„Astept ca domnul Gheorghe Flutur, precum si grupul pe care îl reprezinta, sa salute public initiativa presedintelui PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, de a se întâlni cu Theodor Stolojan”, a declarat Motreanu, luni, pentru MEDIAFAX.

Întâlnirea dintre grupul pentru unitatea PNL al lui Gheorghe Flutur si membrii platformei liberale a fost stabilita în principiu înca de la sfârsitul saptamânii trecute.

Oficial, întrevederea va fi „un prim contact pentru a identifica punctele comune împartasite de Grupul pentru unitatea PNL si de Platforma liberala”, dupa cum a anuntat chiar Gheorghe Flutur.

Duminica nu exista o agenda a discutiilor, ambele grupuri fiind mai mult interesate de cine are curajul sa participe la o astfel de întrunire, în conditiile în care unii dintre cei 27 de semnatari ai apelului la unitate începusera deja sa dea înapoi.

Pe de alta parte, liderul PNL va convoca sedinta Comitetului Executiv al partidului în cursul zilei de marti sau miercuri, în fuctie de dezbaterile din Parlament la bugetul de stat pe 2007.

Comitetul Executiv al PNL ar fi trebuit sa se desfasoare initial luni pentru a discuta situatia celor 27 de liberali care, în frunte cu Gheorghe Flutur, au initiat un parteneriat cu platforma liberala a lui Theodor Stolojan pe care o considera „legitima” si „necesara”, decizia preconizata la sfârsitul saptamânii fiind retragerea sprijinul politic ministrului Agriculturii. Retragerea sprijinului politic nu înseamna ca Flutur va parasi postul de ministru al Agriculturii, întrucât orice încercare de demitere a acestuia din Guvern va fi respinsa de catre Traian Basescu, presedintele fiind cel care semneaza decretul de revocare.

Anuntul demisiei din functia de vicepresedinte PNL a lui Gheorghe Flutur a dus la un val de declaratii din partea conducerii liberale, majoritatea, în frunte cu presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu, solicitând imperativ demisia acestuia din functia de ministru al Agriculturii.

Mediafax