StoneLight, mesaj video pentru fanii metalului feminin românesc

Apropo.ro / 07.01.2015, 07:00
StoneLight, mesaj video pentru fanii metalului feminin românesc
Fără prezente artistice feminine, lumea rockului şi a metalului nu este completă! Astfel, pentru a sărbători cum se cuvine faptul că metalul românesc se îmbogăţeşte pe zi ce trece cu muziciene, Promusic Events şi Maximum Rock au creat evenimentul "GIRLS 4 METAL".

Pe data de 22 ianuarie 2014, metalul feminin românesc iese din anonimat cu ajutorul show-ului la care vor lua parte grupurile Aura, Awake şi StoneLight.

StoneLight a decis să transmită un mesaj fanilor acestui gen de metal, încurajându-i să vină în număr mare la spectacol:


„GIRLS 4 METAL” este o iniţiativă care susţine metalul feminin autohton şi încurajează dezvoltarea acestui gen, abordat destul de timid la noi. Primele trei formaţii confirmate sunt Aura, StoneLight şi Awake, care vor urca pe scenă din Colectiv alături de alte nume importante ale scenei locale.

Aura este exponenta a mişcării „female fronted metal” româneşti şi are la activ foarte multe succese. Genul predilect al trupei este un mix între hard rock, heavy metal şi alternative. Pe data de 28 octombrie 2014, Aură a lansat materialul de debut „The Rock Chick”.


Mai mult decât atât, trupa a câştigat prima ediţie a „Black Şea Battle of the Bands” de la Kavarna Rock Festival. Prestaţia de la „GIRLS 4 METAL” reprezintă prima din anul 2015, aşa că va fi, cu siguranţă, una specială.

AWAKE va aduce pe scenă frumuseţea complexă a pieselor Dream Theater! Tribute-band-ul o are ca solista pe Sabina Abrudian , o voce feminină excepţională, care s-a remarcat prin forţa şi sensibilitate.

Restul componenţilor trupei sunt nume importante ale rockului românesc. Cristi Gram (chitară) mai activează în trupa Pasărea Rock şi a făcut parte din Phoenix, Sergiu „Sixfingers” Mitrofan (clape, backing vocals) prestează alături de byron, Alex Musat (tobe) colaborează cu Addiction şi Out of Signal iar Vlady Sateanu (bas) este cunoscut pentru munca sa alături de grupuri precum Trupa Toturi şi Sarmalele Reci.


StoneLight este o formaţie tânără de heavy metal melodic, având-o ca „maestră de ceremonii” pe Vanda Resty e, solistă şi multi-instrumentistă, al cărei timbru vocal se remarcă încă de la început prin forţă şi expresivitate. În momentul de faţă, StoneLight reprezintă o formaţie de căpătâi a segmentului „female fronted metal” şi promite să se dezvolte foarte mult în viitor.

StoneLight este nominalizată la categoria „Best Romanian Metal Newcomer” din cadrul Maximum Rock Awards


În cel mai scurt timp, vă vom prezenta şi următoarele grupuri participante. Un bilet costă 15 lei şi va fi disponibil doar în ziua evenimentului, la intrarea în Club Colectiv.