Strada Ghidigeni, din zona București-Măgurele, reabilitată și asfaltată

De: Dragos Tanase / 18.12.2014, 17:00
Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat astăzi stadiul lucrărilor de realizare a rețelelor edilitare pe strada Ghidigeni, din zona București-Măgurele.

În această zonă, Primăria Capitalei a introdus rețele de apă și canalizare, și a realizat sistemul rutier pe 75 de străzi din cele 81 preluate de la primăria de sector. Se mai lucrează la realizarea sistemului rutier și la construirea rețelei de apă și canalizare pe șase străzi.

Primarul General a explicat că lucrările ce urmează a se realiza pe strada Ghidigeni implică o serie de măsuri speciale: „Pe strada Ghidigeni, programul de asfaltare implica măsuri complexe care trebuie să țină cont de câteva particularități ale zonei și anume existența a 3 apeducte de importanță vitală pentru alimentarea cu apă a Municipiului București și a 3 sisteme de construcții și instalații de transportare a apei, de importanța menținerii stabilității apeductelor și de asigurarea calității apei transportate, fără risc de contaminare”.

Primăria Municipiului București intenționează, de asemenea, și reabilitarea celor trei apeducte, având în vedere că acestea asigura transportul a peste o treime din necesarul de apă potabilă a Municipiului București. Implementarea acestui proiect se va face pe baza unei ample investiții.

Acolo unde s-a putut interveni de urgență, (intrarea scurtă – intersecție cu strada Ghidigeni, prin proiectarea celor de la ApaNova, s-a găsit soluția unei canalizări intubate (protecție dublă) s-au racordat proprietățile din acea zonă, dându-se astfel posibilitatea ca zona respectivă să fie asfaltată).

Totodată, Sorin Oprescu a explicat că: „în anul 2008, când am preluat mandatul, un procent de 23% din numărul total de străzi nu aveau apă și canal, (cca. 4,5 % din locuitorii Bucureștiului fiind afectați), iar în cei șase ani – 2008-2014 procentul străzilor „de pământ” (sistem rutier nemodernizat) lipsite de apă și canalizare a scăzut de la 23% la 5,2%”.

Strada Ghidigeni face parte din pachetul de străzi preluate în administrare de Municipalitate de la Primăria de sector.

Pe lângă străzile menționate, din zona Măgurele, Primăria Municipiului București a mai reabilitat, în perioada 2008-2014, încă 369 de străzi care nu aveau apă și canal.