Strada Plantelor

Apropo.ro / 03.12.2001, 00:55
Strada Plantelor
MUZICA : Harrison purtat de Gange FILM : Francezii castiga la Berlin FUNNY STUFF Mihail Galațanu a lansat la Tîrgul "Gaudeamus" volumul de nuvele "Strada Plantelor", aparut la editura All, o carte în care "realitate interfereaza cu


MUZICA : Harrison purtat de Gange

FILM : Francezii castiga la Berlin

FUNNY STUFF

Mihail Galațanu a lansat la Tîrgul „Gaudeamus” volumul de nuvele „Strada Plantelor”, aparut la editura All, o carte în care „realitate interfereaza cu ficțiunea într-un mod uneori morbid” .

Subiectele dificile pe care autorul reușește sa le trateze fara a cadea în derizoriu face ca acest volum sa fie senzațional, este de parere criticul literar, Alex Ștefanescu. Mihail Galațanu îl transforma pe Eminescu în personaj, însa nu îl numește, doar se înțelege ca este vorba despre el. Îi spune Messer (maestrul) și povestește în nuvela „O vizita la Messer (Strada Plantelor)”, despre o vizita a naratorului la acest Messer, la așezamîntul Șuțu.

Un alt subiect aproape imposibil este povestea de dragoste dintre un barbat și o drosofila (musculița de oțet) – în nuvela „Drosofila” – și așa cum afirma criticul, Galațanu reușește sa scrie aceasta poveste într-un mod impresionant și nu ridicol. Cele patru nuvele cuprinse în volum sînt „O vizita la Messer”, „Amor cu drosofila”, „Cadoul de Craciun” și „Retro in uterum”.

Sursa : Mediafax