Straluceste pana in varful firelor de par

Apropo.ro / 17.12.2007, 13:55
Straluceste pana in varful firelor de par
Parul tau este lipsit de stralucire si are un aspect tern? Trucuri pentru ca tu sa fii admirata la petreceri...

Parul tau este lipsit de stralucire si are un aspect tern? Nu-ti face probleme, avem la indemana cateva trucuri pentru ca tu sa fii admirata la petreceri.

Sanatatea organismului tau se cunoaste pana si in firul de par. Aplicarea unui sampon nu este uneori indeajuns pentru ca el sa se hraneasca si sa capete acea stralucire ca in reclame. Nu ai nevoie de ore multe pentru a-l readuce la viata.

Nu degeaba se spunea ca trebuie sa-l piepteni dimineata si seara de o suta de ori. In acest mod il ajuti sa respire si il stimulezi.

Inainte de a trece la spalat, piaptana-l usor pentru a nu rupe firele de par. Foloseste un piptene cu dintii rari decat clasica perie de par. Umezeste-l cu apa calduta, apoi aplica uniform samponul in palme si apoi pe par. Maseaza usor, circular. Nu cu unghiile. Clateste folosind apa din abundenta. Mai poti repeta operatia. Foloseste apoi o masca, balsam de par, mai maseaza 5-10 minute si clateste bine.

Masca hranitoare o mai poti prepara acasa din ulei de masline (1-2 lingurite in functie de lungimea parului) si galbenus de ou. Maseaza scalpul si lasa jumatate de ora masca pe par.

Odata pe saptamana timp de o luna tratamentul va ajuta ca parul sa arate mai sanatos si stralucitor.

Pentru un par uscat: amesteca doua galbenusuri cu doua lingurite de miere si o lingurita de ulei de masline. Aplica masca pe par pentru cca 30 minute, apoi clateste din abundenta.

Pentru un par subtire: 50 grame argila verde, se gaseste la plafar, 5 picaturi de ulei de cimbrisor si 5 picaturi de ulei de masline. Clateste dupa 30 de minute.

Pentru clatire suplimentara poti folosi ceaiul din frunze de nuc pentru parul inchis la culoare, ceai de musetel pentru parul blond. In apa cu care urmeaza sa te clatesti toarna otet de mere, iti va curata firul de par si ii va da stralucire.

De retinut:

Samponul nu se va aplica direct pe par ci in palme si apoi usor pe firul de par.

Nu folosi apa fierbinte pentru spalare sau clatire. Firul de par isi va pierde luciul.

Aplica balsamul de par doar o data si clateste bine.

La uscare nu tine foarte aproape de firul de par uscatorul, risti sa usuci firul de par.

Cand parul este inca ud folosete un pieptene cu dintii rari sau o perie de par.

Nu freca parul cu prosopul la uscare ci tamponeaza. Infasoara un prosop pe cap si stai asa pana se mai usuca parul.

Daca vrei volum usuca-te cu capul in jos, indreptand uscatorul de la radacina spre varfuri.

Daca vrei bucle, cat este umed strange-l in mana spre radacina dar nu il mai pieptana apoi.

Pentru bucle definite mai poti folosi balsam de volum care nu mai necesita clatire.

Desi femeile sunt mai preocupate de intretinerea sanatatii parului, orice barbat poate aplica una din mastile de mai sus. Sunt unisex.