Strategia SUA de combatere a gruparii al-Qaida în Pakistan a esuat

Apropo.ro / 18.07.2007, 13:09
Strategia SUA de combatere a gruparii al-Qaida în Pakistan a esuat
Consilierii antiterorism ai presedintelui George W. Bush au recunoscut, marti, ca strategia americana de combatere a retelei al-Qaida în Pakistan a esuat, relateaza The New York Times în editia electronica. Declaratiile oficialilor americani survin imediat dupa publicarea de

Consilierii antiterorism ai presedintelui George W. Bush au recunoscut, marti, ca strategia americana de combatere a retelei al-Qaida în Pakistan a esuat, relateaza The New York Times în editia electronica.

Declaratiile oficialilor americani survin imediat dupa publicarea de catre Casa Alba a unui raport redactat de serviciile de informatii care forteaza administratia americana sa adopte masuri mult mai dure împotriva liderilor al-Qaida refugiati în Pakistan.

Raportul dezvaluie ca Statele Unite pierd teren pe o serie de fronturi deschise în cadrul luptei împotriva gruparii al-Qaida si avertizeaza ca reteaua terorista s-a consolidat în ultimii doi ani, precizeaza The New York Times.

Printre motivele principale ale acestei recrudescente a gruparii al-Qaida se numara si abordarea permisiva a presedintelui pakistanez în relatiile cu liderii tribali cu care a încheiat, anul trecut, un acord de încetare a focului în speranta diminuarii sprijinului acordat de acestia liderilor teroristi.

Mediafax