Strauss-Kahn ar putea scapa de procesul pentru viol

De: MediafaxFoto / 23.08.2011, 11:31
Strauss-Kahn ar putea scapa de procesul pentru viol
Procurorii renunta la acuzatiile impotriva fostului sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, si au cerut judecatorului sa inchida un proces care a facut valva in toata lumea

Procurorul Cyrus Vance, cel care a instrumentat cazul afirma, intr-un document trimis judecatorului, ca dovezile arata ca Strauss-Kahn a avut o relatie sexuala cu Nafissatou Diallo, insa ste imposibil de dovedit ca aceasta nu a fost liber consimtita..

Vance a cerut instantei sa renunte la acuzatiile impotriva fostului ministru francez, afirmand ca dosarul acuzarii a fost subminat de marturiile mincinoase ale lui Diallo.

Procurorul a explicat ca aceasta i-a mintit in mai multe randuri pe anchetatori in legatura cu trecutul sau, dar si cu faptele petrecute imediat dupa agresiunea reclamata. Printre altele, ea a refuzat mult timp sa recunoasca existenta unei conversatii telefonice – care a fost inregistrata -, in care a discutat cu un prieten aflat in inchisoare, despre averea lui Strauss-Kahn. In plus, Diallo, in varsta de 32 de ani, doreste sa deschida si un proces civil, in care spera sa obtina despagubiri financiare de la fostul sef al FMI, miscare care ii scade si mai mult credibilitatea.

Anularea procesului poate fi decisa numai de judecator, iar acest lucru s-ar putea intampla azi.