Stres-ul nu-i omoara pe proprietarii de pisici

De: Manuela Stoicescu / 26.02.2008, 14:11
Stres-ul nu-i omoara pe proprietarii de pisici
Un studiu realizat de cercetatorii americani a dezvaluit faptul ca pisicile contribuie extrem de mult la reducerea riscului de atac de cord pentru proprietarii lor.

Un studiu realizat de cercetatorii americani cu foarte mult timp liber la dispozitie a dezvaluit faptul ca pisicile contribuie extrem de mult la reducerea riscului de atac de cord pentru proprietarii lor. Animalele par sa reduca nivelul de stress al stapanilor, diminuand sansa unui infarct cu mai mult de o treime.

Studiul a analizat cazurile a 4400 de americani cu varste cuprinse intre 30 si 75 de ani, care au participat intre 1976 si 1980 la Studiul de Examinare a Nutritiei si Sanatatii Nationale desfasurat de Guvernul american.

Mai mult de jumatate dintre participanti aveau sau avusesera cel putin o pisica, in timp ce restul nici nu se gandisera la asa ceva.

Comparand cauzele mortii, oamenii de stiinta au descoperit ca iubitorii si proprietarii de pisici au fost mult mai putin afectati de atacurile de cord decat cei care nu aveau feline ca animale de casa.