Stresul plății facturilor le face pe femei mai grase

De: Mihaela Enache / 19.02.2014, 11:15
Stresul plății facturilor le face pe femei mai grase
O echipă de cercetători a aflat că femeile care au dificultăți în placa facturilor de uz casnic sunt mai susceptibile să fie obeze decât bărbații aflați în aceeași situație.

Noul studiu realizat de cercetătorii de la departamentul de economie din cadrul Lafayette College, aruncă o lumină nouă asupra diferențelor dintre bărbații și femeile care trăiesc sub stresul datoriilor.

„Nu este un secret că există o corelație semnificativă între datoriile gospodăriilor și sănătate”, a declarat Susan Averett, profesor de economie la Lafayette, „iar cercetările au arătat că persoanele cu un stil de viață mai puțin sănătos sunt mult mai probabile să aibă datorii”.

Averett și co-autorul studiului, Julie Smith, profesor asistent, au folosit date de la National Longitudinal Survey of Adolescent Health pentru a testa dacă dificultățile financiare afectează greutatea corporală.

Au împărțit subiecții în două grupuri: bărbați și femeie și au explorat două tipuri de dificultăți financiare: cei care au datorii pe cardul de credit și cei care au probleme cu plata facturilor, urmărind trei rezultate: excesul de greutate, obezitatea și indicele de masă corporală.

Ele au descoperit că persoanele cu un stil de viață mai puțin sănătos sunt mult mai predispuse să aibă datorii, dar există puține dovezi pentru a stabili dacă aceasta este doar o corelație sau dacă dificultățile financiare cauzează, de fapt, obezitatea.

Deși rezultatele lor nu au evidențiat nici o relație de cauzalitate între datoriile de pe cardul de credit și excesul de greutate sau obezitate, fie pentru bărbați sau femei, Averett a declarat că s-au găsit dovezi sugestive că problemele cu plata facturilor poate fi o cauză de obezitate pentru femei, dar nu și pentru bărbați.