Stromsgodset – Steaua, în turul II preliminar din Liga Campionilor. Totul despre campioana Norvegiei!

Apropo.ro / 23.06.2014, 14:30
Stromsgodset - Steaua, în turul II preliminar din Liga Campionilor. Totul despre campioana Norvegiei!
Steaua Bucuresti, campioana României la fotbal, va da piept cu gruparea norvegiană Stromsgodset în turul II preliminar al Ligii Campionilor.
Repartizată în Grupa a treia la tragerea la sorți pentru turul II preliminar al Ligii Campionilor, Steaua putea da piept cu Dudelange sau La Valletta, dar în fața campioanei României a ieșit, în cele din urmă, Stromsgodset, campioana Norvegiei.
 
În aceste condiții, pentru Steaua București urmează o dublă infernală, împotriva unei echipe care se bazează pe un joc atletic. În plus, Steaua are emoții când vine vorba de echipe norvegiene, drumul campioanei României spre grupele Ligii Campionilor fiind blocat de Rosenborg, în 2005, când cele două formații au făcut 1-1 la București, iar norvegienii s-au impus, cu 3-2, la ei acasă.
 
De această dată, însă, Steaua are avantajul că va evolua acasă în retur. Stromsgodset – Steaua se joacă în Norvegia, pe 15 sau 16 iulie, și la București pe 22 sau 23 iulie.
 
Dublă campioană a Norvegiei (1970, 2013), Stromsgodset a câștigat ultimul titlu la mare luptă cu Rosenborg Trondheim, diferența dintre cele două formații fiind de un singur punct.
 
Stromsgodset a jucat doar 20 de meciuri până acum în cupele europene, gruparea norvegiană reușind doar în două rânduri să treacă de primul tur, Hapoel Tel Aviv (1998) și Debrecen (2013) fiind singurele echipe eliminate de Stromsgodset din cupele europene. În schimb, norvegienii au în palmares câteva înfrângeri istorice: 0-5 cu Nantes (1970), 1-6 cu Leeds United (1973) și 0-11 cu FC Liverpool (1974).
 
Antrenorul lui Stromsgodset este danezul David Nielsen (37 de ani), fost internațional danez de tineret și fost fotbalist la FC Copenhaga, Fortuna Dusseldorf, Wimbledon, Norwich City sau Brann Bergen. În ciuda faptului că a câștigat titlul cu Stromsgodset, despre Nielsen se poate spune că este departe de a fi un antrenor experimentat, danezul mai antrenându-le pe Lov-Ham și Nest-Sotra.
 
Vedetele lui Stromsgodset sunt veteranul Oyvind Storflor (34 de ani, fost la Rosenborg, jucător cu patru selecții în naționala Norvegiei), kosovarul Flamur Kastrati (fost la Twente Enschede și MSV Duisburg), ungurul Peter Kovacs (36 de ani, 10 selecții și un gol pentru naționala Ungariei) și belgianul Marvin Ogunjimi (fost la Mallorca și Standard Liege, jucător cu cinci goluri marcate în șapte selecții la naționala Belgiei).
 
Interesant este că Stromsgodset are în lot o mulțime de jucători cu origini africane: Mounir Hamoud, Muhamed Keita, Adam Larsen Kwarasey, Mohamed Abu, Bismarck Boateng sau Tokmac Nguen.