Student express și la Baia Mare

Apropo.ro / 04.05.2006, 14:28
Student express și la Baia Mare
Universitatea de Nord Baia Mare a devenit centru de acces la Internet fara fire, în urma unei donații de echipment wireless oferite de Intel și compania One IT, lider pe piața locala IT din Baia Mare. Donația a fost anunțata în cadrul unui eveniment special

Universitatea de Nord Baia Mare a devenit centru de acces la Internet fara fire, în urma unei donații de echipment wireless oferite de Intel și compania One IT, lider pe piața locala IT din Baia Mare.

Donația a fost anunțata în cadrul unui eveniment special susținut de Intel și One IT la Universitatea de Nord din Baia Mare. Baia Mare se alatura astfel altor cinci centre universitare din țara (București, Cluj, Sibiu, Galați și Târgu Mureș) cuprinse în programul „Universitatea Fara Fire” lansat de Intel în 2004 prin care studenții și profesorii beneficiaza de acces gratuit la Internet de mare viteza în perimetrul universitații.

Șapte universitați din țara beneficiaza de acces fara fir la internet în cadrul acestui program: Academia de Studii Economice și Universitatea Politehnica din București, Universitatea Româno-Americana, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Dunarea de Jos din Galați, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș.

Hot-spot-ul de la Universitatea de Nord Baia Mare și permite studenților acces wireless (fara fir) la rețeaua facultații sau la Internet.

Intel a anunțat de asemenea lansarea programului Student Express la Baia Mare, program care face parte eforturile Intel de a sprijini domeniul educațional în țara noastra și care ofera studenților facilitați importante la achiziționarea de sisteme mobile (notebook-uri).

Prin intermediul programului Student Express, Intel își propune de asemenea sa creasca rata penetrarii PC-urilor în România și sa contribuie la crearea societații informaționale. În Baia Mare, programul Student Express este disponibil și prin intermediul companiei One IT.

„Tehnologia și utilizarea ei la maxima capacitate devin din ce în ce mai importante în procesul educațional. Prin inițiativele pe care le-am lansat astazi încercam sa facilitam accesul studenților din Baia Mare la cele mai noi tehnologii mobile, inclusiv prin programe speciale de achiziție a PC-urilor mobile care sa raspunda cel mai bine nevoilor lor. Credem ca acest lucru le va aduce avantaje majore în procesul de pregatire pentru viitoarea lor profesie și ulterior în dezvoltarea lor profesionala”, spune Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager.

„În societatea moderna, mobilitatea este esențiala, iar activitațile de procesare mobila au devenit un mod de trai și de a lucra eficient. Prin donația realizata astazi alaturi de Intel, studenții și profesorii au la dispoziție instrumente mobile de comunicație – Internet wireless- câștigând astfel mai multa flexibilitate în utilizarea calculatorului și în comunicarea în timp real prin e-mail și Internet”, spune Nicolae Onțiu, director general One IT Baia Mare.