Studentă, filmată cu o cameră spion. Cum se feresc celebritățile de amenințare

De: Alex Manole / 19.10.2021, 12:39

O studentă a descoperit că a fost filmată pe ascuns de la fereastra dormitorului său. Jenna Busch, studentă la University of Central Florida (UCF), a găsit, în exteriorul ferestrei, o cameră spion de mici dimensiuni.

„Am văzut o lumină verde intermitentă prin fereastra mea. Am fost îngrozită. Nu am știut ce să fac”, a declarat ea. Tânăra locuiește într-un complex rezidențial în care accesul este restricționat.

Cel suspectat că a pus camera este Vernon Crider, un bărbat în vârstă de 54 de ani. Acesta este un fost pilot de la compania aeriană Frontier Airlines care a stat o vreme în complexul rezidențial.

Modelul respectiv de cameră poate filma timp de 150 de minute cu bateria încărcată complet.

Jenna a urmărit înregistrările făcute de camera găsită și din fericire nimic compromițător nu a fost surprins de dispozitiv. „Am fost foarte norocoasă că am văzut-o”, a spus ea.

Cum te poți feri de o cameră spion

Bobby Brown, reprezentantul unui magazin care vinde astfel de produse, a declarat că există dispozitive speciale care pot descoperi camerele ascunse. Aparate de acest fel, profesionale, sunt folosite de celebrități, politicieni și echipele lor pentru a nu cădea victime perverșilor. Acestea se numesc lens finder (trad.: căutător de lentile) sau detectoare de camere ascunse. Utilizatorul se uită prin vizor, iar când aparatul detectează o lentilă apare un punct luminos acolo unde se află aceasta.

Un astfel de gadget costă 145 de dolari, potrivit lui Brown.

În România, astfel de dispozitive se găsesc la prețuri cuprinse între 140 și peste 1.000 de lei. Cei interesanți trebuie să fie, însă, atenți deoarece multe dintre acestea nu funcționează atât de bine pe cât promit vânzătorii.

Iată cum funcționează un detector de camere ascunse:

Sursa: Go4it