Studenta, imi castig singura banii

Apropo.ro / 16.04.2008, 18:08
Studenta, imi castig singura banii
Parintii au muncit o viata intreaga sa o trimita la facultate la Capitala. Se face carte, sunt profesori mai buni, alta viata.

Nu vreau sa ma iau de nimeni pentru ce activitate desfasoara in timpul liber, insa este ceva ce se intampla in jurul nostru. Nu ocolim nici barbatii, caci si ei o fac.

Parintii au muncit o viata intreaga sa o trimita la facultate in Bucuresti. Se face carte, sunt profesori mai buni, alta viata. Nu sa ramana acasa sa nu stie de niciunele (vina este a celor care nu s-au sinchisit sa dezvolte si sa ofere sanse de viata celor ce stau in provincie). Sa mearga fata mai departe, sa se realizeze. Este just din punctul de vedere al parintilor, deoarece fiecare isi doreste pentru al sau copil ce este mai bun. Sunt in stare sa isi vanda ce au mai valoros in casa, eventual si un imprumut la banca. Totul numai spre binele odraslei.

Problema intervine in momentul in care copilul scapa din atentia si protectia parintilor, si da de ceea ce nu isi imagina vreodata. Nu trebuie sa vii din fundul pamantului sa te ameteasca viata de Bucuresti. Totul se intampla cu repeziciune. Studenta incearca sa schimbe viata in bine, sa isi ofere ce nu a avut acasa. Pentru asta insa, trebuie depus un efort. Efort pe care daca il depune o studenta la zi, cu un job part-time (daca poate sa il onoreze si pe acesta) din care va trebui sa plateasca darile la garsoniera inchiriata, haine, scoala, alte necesitati, nu va fi indeajuns. Va ajunge intr-o situatie de disperare la un moment dat in care, va trebui sa aleaga repede ce vrea sa faca si sa cantareasca situatia.

Cum nu ai relatii, iti este greu sa gasesti ceva bun si bine platit, iti raman prietenele care sunt in aceeasi situatie dar care, spre deosebire de ea, au iubiti cu bani. Sunt intretinute si nu le este rusine. Studenta noastra este pusa in situatia in care, se gandeste, ca daca o face de cateva ori cu un tip cu bani e ok, ca apoi se retrage si isi revine ea cu banii.

Nu este chiar asa de simplu precum pare, ca nu scoti bani de la banca. Odata ce iti gasesti un partener pe acest principiu va avea si el anumite pretentii. Cine nu isi doreste o studenta desteapta si frumoasa si in pana….

Exista si un sector de barbati care sar in ajutorul fetelor. De obicei sunt straini (nu toti) care nu cunosc foarte multa lume la noi in tara, dar care stiu sa fluture banii in aer. Cred ca pot cumpara multe, deh, acolo de unde vin, unii nici nu ar fi bagati in seama de cineva. Cand intalnirea celor doi se produce, are loc scanteia. El stie sa se poarte ca un gentleman, stie cum sa o prinda in mreje. Si fara voia ei ajunge sa faca sex pentru bani. Parintii stiu ca este bine, ca lucreaza la o firma buna, are si bursa, se descurca cu banii. Este varianta pe care o adopta nu doar studentele, ci si acele fete pentru care o meserie potrivita nu s-a inventat inca. De ce sa se duca undeva unde are un program, un sef si timp liber lipsa? Mai bine impleteste, precum cosul de nuiele, placerea cu nevoia traiului bun. Oare de ce nu mai exista respectul de sine, cand vine vorba de castig rapid de bani?