Studiourile Disney prinse cu „mata in sac”! (Poze & Video)

Apropo.ro / 22.04.2009, 18:18
Animatorii de la Disney "recicleaza" miscarile vechi in productiile noi. Apropo.ro iti prezinta dovezi, in acest sens!

Se pare ca animatorii de la Disney au "reciclat" miscarile folosite in desenele mai vechi. Anumiti cinefili au descoperit ca desenele Robin Hood sau Winnie The Pooh au copiat miscari din hit-uri mult mai vechi ale studiourilor Disney.

"Reciclarea" miscarilor folosite in desenele animate nu este o noutate dar cei de la Disney se pare ca au practicat-o decenii la rand.

Priviti mai jos un prim exemplu in care Mowgli (stanga) arunca o piatra de pe marginea unei prapastii (Cartea Junglei 1967) si in dreapta, 10 ani mai tarziu, Christopher Robin apare intr-o scena identica in animatia Winnie The Pooh.

Disney Disney

Tehnica folosita se numeste rotoscopie si surse din interior spun ca este o metoda legitima de a reduce din costurile unui film, copiind miscari din alte filme mai vechi.

Procesul a fost inventat in 1915 si animatorii se foloseau de miscarile unor figuranti pentru a da o nota cat mai realistica personajelor desenate.

Astfel, multe parti din desenul Robin Hood (1973) au fost luate din Alba ca Zapada si Cei Sapte Pitici (1937), din Cartea Junglei (1967) si Pisicile Aristrocrate (1970).

Puteti urmari alte similitudini in imaginile de mai jos, unde veti recunoaste personaje precum: Alba ca Zapada, Maid Marian, Mowgli si Arthur.

Disney Disney
Disney Disney

 

Daca imaginile nu v-au convins, atunci urmariti clipul de mai jos:

 

 

Mai putem spune, in aceste conditii, ca Studiourile Disney scot capodopera dupa capodopera?

Â