Studiourile Disney vor lansa un nou „Star Wars” în mai 2017

De: Carmen Ulian / 13.03.2015, 12:00
Studiourile Disney vor lansa un nou
Walt Disney Co. va lansa cel de-al optulea film din franciza cinematografică SF "Războiul stelelor/ Star Wars" pe 26 mai 2017.

Bob Iger, care a făcut această dezvăluire la întrunirea anuală a acționarilor grupului Disney, a anunțat că un spin-off inspirat din această franciză, care va fi lansat în decembrie 2016, se va intitula „Rogue One”.

Născută din imaginația lui George Lucas, franciza „Războiul stelelor” a marcat, în 1977, nașterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca și Steven Spielberg. Cei doi cineaști, care au făcut parte din același grup de tineri regizori cu referințe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme „Indiana Jones”.

După succesul filmului „Războiul stelelor”, care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredințeze regia următoarelor filme din serie altor cineaști. Astfel, „Imperiul Contraatacă” (1980) a fost regizat de Irvin Kershner și „Întoarcerea lui Jedi” (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

Mai multe detalii pe Mediafax