Studiourile Disney vor produce o continuare a filmului „Maleficent”

De: Nicoleta Nicolae / 21.06.2015, 10:00
Studiourile Disney vor produce o continuare a filmului
Reprezentanţii studiourilor Disney au anunţat că vor produce o continuare a filmului live action "Maleficent" (2014) şi doresc ca rolul principal să fie interpretat din nou de actriţa americană Angelina Jolie.

Managerii studiourilor Disney doresc să profite cât mai mult de succesul avut de primul film, care, realizat cu un buget de producţie de 180 de milioane de dolari, a obţinut încasări de aproape 760 milioane de dolari pe plan mondial.

Disney doreşte să o convingă pe Angelina Jolie să îşi reia rolul pe care l-a jucat în filmul din 2014. De asemenea, Linda Woolverton, care a scris scenariul primului film, a fost angajată pentru a scrie scenariul noii producţii.

Deocamdată nu este clar dacă actriţa americană este interesată de acest proiect şi dacă va accepta să joace în „Maleficent 2”. Totodată, nu se ştie nici dacă noul proiect va fi regizat de regizorul filmului iniţial, Robert Stromberg.

Angelina Jolie a acceptat să joace o singură dată într-o continuare – „Lara Croft Tomb Raider: Leagănul Vieţii” (2003), continuarea peliculei „Lara Croft: Tomb Raider” din 2001.

Până în prezent, vedeta americană a refuzat toate propunerile de a juca în continuări ale filmelor sale de acţiune „Salt” (2010) şi „Wanted” (2008).

Potrivit presei internaţionale, totul va depinde de dorinţele copiilor celebrei actriţe, care au fost extrem de încântaţi atunci când mama lor a câştigat, la începutul acestui an, premiul aferent categoriei „cel mai bun personaj negativ” la gala Kids’ Choice Awards, pentru rolul din „Maleficent”.

„Maleficent”, produs de studiourile Disney, este un film de acţiune care spune povestea clasică „Frumoasa din Pădurea adormită” din punctul de vedere al personajului negativ – interpretat de Angelina Jolie.

„Maleficent 2” va fi cel de-al patrulea film live action care va avea la bază un scenariu scris de Linda Woolverton pentru studiourile Disney.