STUDIU: Bărbații au nevoie să iasă la bere pentru a fi fericiți

De: Marian Andrei / 22.10.2013, 17:00
STUDIU: Bărbații au nevoie să iasă la bere pentru a fi fericiți
Bărbații au nevoie să se întâlnească cu prietenii lor de două ori pe săptămână pentru a fi fericiți, afirmă un renumit profesor de psihologie de la Universitatea Oxford.

Potrivit profesorului Robin Dunbar, sănătatea și fericirea bărbaților cunosc îmbunătățiri considerabile dacă se întâlnesc cu patru dintre prietenii lor, de două ori pe săptămână.

Click aici pentru prognoza meteo pe 15 zile

Printre activitățile recomandate se numără sportul, discuțiile, glumele și ieșirile la o bere în oraș.

Bărbații care își mențin legăturile sociale sunt mai sănătoși, își revin mai repede după o boală și tind să fie mai generoși. În pofida acestor beneficii, doi bărbați din cinci spun că se întâlnesc cu prietenii lor doar o dată pe săptămână, iar o treime dintre bărbați spun că întâmpină dificultăți în a-și vedea prietenii chiar și o dată pe săptămână.

Un bărbat petrece, în medie, aproape jumătate din timpul destinat activităților de socializare cu un cerc restrâns de doar patru sau cinci prieteni apropiați – studiile sugerează că acest fapt este direct asociat cu tachinările inspirate de acel grup și de beneficiile aduse de apartenența la acesta.

Fundația de caritate Mind, care promovează programele de sănătate mintală din Marea Britanie, a avertizat în legătură cu faptul că bărbații pot fi afectați de depresie din cauza grijilor generate de lipsa banilor și de lipsa de stabilitate a locurilor de muncă. Îndelungatele ore suplimentare pot avea și ele un efect dramatic asupra bărbaților, însă petrecerea timpului liber în compania prietenilor este considerată o soluție importantă în procesul de combatere a depresiei.