Stupoare la Praga dupa eliminarea Cehiei

Apropo.ro / 04.07.2004, 13:46
Stupoare la Praga dupa eliminarea Cehiei
Stupoarea a fost sentimentul dominant al cehilor care s-au aflat pe strazile din Praga, joi seara, dupa înfrîngerea, cu scorul de 0-1, înregistrata de Cehia în meciul cu Grecia, din semifinalele Campionatului European, informeaza AFP. "Nu este adevarat, nu este adevarat, credeam

Stupoarea a fost sentimentul dominant al cehilor care s-au aflat pe strazile din Praga, joi seara, dupa înfrîngerea, cu scorul de 0-1, înregistrata de Cehia în meciul cu Grecia, din semifinalele Campionatului European, informeaza AFP.

„Nu este adevarat, nu este adevarat, credeam atît de mult ca vor învinge!”, a exclamat Petra Coufalova, o studenta machiata în culorile albastru – roșu – alb, care a urmarit meciul în unul dintre barurile din centrul capitalei Cehiei.

În piața Orașului Vechi, situat în centrul capitalei, unde ajung anual milioane de turiști, mii de suporteri care se aflau în fața a doua ecrane uriașe instalate pentru urmarirea meciului au fost consternați la vederea golului Greciei, urmat imediat de fluierul final al partidei.

„Am fost mai buni, însa golurile decid în fotbal. Uneori cel mai bun nu cîștiga. Nu sînt trist, le mulțumesc baieților noștri”, a spus Marek, unul dintre suporteri, în timp ce alți susținatori continuau sa strige: „Cehii! Cehii!”.

Suporterii cehi îmbracați cu tricouri ale echipei lor naționale au scandat pe toata durata meciului: „Vom cîștiga acest Euro!”, arborînd drapele tricolore.

În alta zona a orașului, formația Metallica și-a devansat cu o ora concertul pentru a putea urmari, alaturi de spectatori, repriza secunda și prelungirile partidei.

O parte dintre suporteri a purtat tricoul capitanului reprezentativei cehe, Pavel Nedved, iar numeroși alți susținatori au fost îmbracați și cu tricoul cu numarul 15, care îi aparține atacantului Milan Baros, în prezent golgheter al Campionatului European din Portugalia (5 goluri).

Alaturi de suporterii cehi s-au aflat și numeroși turiști, printre care și cîțiva englezi, vopsiți în culorile echipei antrenate de Karel Bruckner.

În fața unei statui a reformatorului religios Jan Hus, suporterii au întins un portret de dimensiuni foarte mari al selecționerului Karel Bruckner, ornat cu o coroana regala.

Alți susținatori cehi, mai prudenți, au desfașurat un banner pe care era scris: „Nu uitați ca fotbalul este doar un joc”.

Mediafax