SUA: 42 de persoane au murit din cauza caniculei

De: Marian Andrei / 09.07.2012, 12:30
SUA: 42 de persoane au murit din cauza caniculei
Cel puțin 42 de persoane au murit în Statele Unite, din cauza caniculei care afectează zeci de state americane, din zona central-vestică și până pe Coasta de Est.

Potrivit presei, majoritatea celor care au murit sunt bătrâni care au rămas blocați în case, fără aer condiționat, din cauza penelor de electricitate, dar și o fetiță în vârstă de patru luni uitată într-o mașină pentru „o lungă perioadă de timp”, în fața casei.

În Washington DC, temeperaturile au atins sâmbătă 41 de grade Celsius, imediat sub recordul de caniculă, iar la Saint Louis (Missouri) 46 de grade Celsius. În același timp la Saint Louis timp de zece zile s-au înregistrat peste 37,7 grade Celsius, un nou record pentru oraș. Temperaturi înalte au fost înregistrate și în unele regiuni din Canada, Ontario atingând vineri un nou record, de 11 zile consecutive de caniculă.

Mai multe orașe americane au deschis centre cu aer condiționat pentru populație și au prelungit programul la piscine, iar unele comunități oferă mese locuitorilor care au rămas fără alimente, după ce li s-au defectat frigiderele.

Din cauza căldurii, șinele de cale ferată din localitatea Columbus s-au contorsionat, deformarea atingând într-un punct 12 centimetri.

Potrivit prognozei, vremea urmează să se răcească, dar scăderea temperaturilor ar putea fi însoțită de formarea unor furtuni puternice.