SUA a testat cea mai rapida arma din lume: a atins Mach 8

Apropo.ro / 21.11.2011, 15:13
SUA a testat cea mai rapida arma din lume: a atins Mach 8
Armata SUA a efectuat cu succes primul test cu arma supersonica Falcon HTV-2, reusind sa atinga viteza de Mach 8.

Armata SUA impreuna cu Comandamentul Strategic de Aparare Antiracheta al Fortelor Armate au efectuat cu succes primul test al rachetei supersonice Falcon HTV-2, lansand-o dintr-o baza militara din Kauai, Pacific, catre sit-ul de teste american Reagan din zona Kwajalein Atoll.

Distanta parcursa de catre racheta a fost de 3.862 de kilometri in 20 de minute, viteza maxima atinsa fiind de Mach 8 (2.722,32 m/s).

Primul test al acestei rachete a fost efectuat in aprilie 2010 de catre DARPA insa o eroare a dus la pierderea legaturii cu aceasta si s-a prabusit in ocean.

In testul efectuat de armata sistemul de propulsie cu trei trepte a dus racheta pe traseul calculat, avand o traiectorie planata la viteza supersonica catre zona tinta.

Informatiile de zbor ale rachetei au fost inregistrate de platforme atat din spatiu cat si din aer, sol si ocean pentru a fi folosite de catre Departamentul de Aparare in a modela si a imbunatati capacitatile supersonice ale rachetelor cu raza lunga de actiune.

Unele surse spun ca racheta ar putea atinge viteza maxima de Mach 20 (6.805,8 m/s ) ceea ce i-ar permite sa loveasca orice locatie pe Pamant in mai putin de 30 de minute (Ca sa va faceti o idee, distanta intre Bucuresti si Brasov ar putea fi facuta in aproximativ 23 de secunde, la Mach 20).