SUA doresc extinderea programului Visa Waiver

Apropo.ro / 28.05.2007, 13:45
SUA doresc extinderea programului Visa Waiver
Administrația americana, prin Departamentul de stat și Departamentul pentru securitate interna, a susținut în fața Comisiei de politica externa a Camerei Reprezentanților extinderea programului Visa Waiver, care urmeaza a include și România, a declarat

Administrația americana, prin Departamentul de stat și Departamentul pentru securitate interna, a susținut în fața Comisiei de politica externa a Camerei Reprezentanților extinderea programului Visa Waiver, care urmeaza a include și România, a declarat luni, purtatorul de cuvânt al MAE, Ilie Banica.

El a precizat ca la 24 mai a avut loc o audiere în subcomitetul pentru Europa din Comisia de politica externa a Camerei Reprezentanților.

Cu aceasta ocazie, membrii subcomitetului au ajuns la concluzia ca este nevoie de modificarea programului Visa Waiver, în sensul securizarii, dar și al extinderii acestuia, în principal cu țarile aliate ale Statelor Unite care au colaborat cu Washington-ul pentru asigurarea securitații transatlantice. Printre acestea ar trebui sa se regaseasca și statele care au aderat la UE în 2004, precum și Grecia, a mai spus Ilie Banica.

Din perspectiva României, modificarile programului Visa Waiver ar fi de dorit sa prevada și eliminarea criteriului ratei de refuzuri a cererilor de viza în condițiile în care sunt respectate celelalte condiții de securitate.

Mediafax