SUA: Imigrant arestat în drum spre premiera propriului film

De: Marian Andrei / 10.10.2012, 12:00
SUA: Imigrant arestat în drum spre premiera propriului film
Praq Rado, un imigrant albanez, a fost arestat săptămâna trecută de autoritățile americane pentru imigrație în timp ce se ducea la Festivalul Internațional al Filmului de la Hampton pentru a participa la premiera unui film în care era prezentat modul în care a ajuns în Statele Unite.

Rado, în vârstă de 31 de ani, care trăiește ilegal în America de 11 ani, a fost arestat la bordul unui tren Armtrak, în timp ce se îndrepta spre Hampton, unde trebuia să țină un discurs la premiera filmului „Dreaming American”.

Actorul de origine albaneză și-a interpretat în pelicula de 24 de minute care îi povestește viața, propriul rol. Filmul arată felul în care Rado a „evadat” din Albania și călătoria sa către Statele Unite.

Lee Percy, cel care a regizat „Dreaming American”, a făcut publice detalii din viața tânărului imigrant.

Ajuns în Statele Unite, Rado și-a început lupta pentru supraviețuire, angajându-se inițial ca dansator într-un bar de gay, devenind apoi actor, după ce a profesat cu succes ca model.

Rado, care lucrează în Los Angeles, deși locuiește în New York, nu a părăsit niciodată Statele Unite în cei 11 ani, chiar dacă ambii părinți au murit în Albania. Mai mult, toate deplasările le făcea cu trenul, pentru a evita controalele din aeroporturi.

Potrivit lui Percy, Rado așteaptă acum într-un centru de detenție, să fie audiat de autorități, și, mai mult ca sigur, va fi deportat, ceea ce va însemna „sfârșitul visului”.