SUA: Înregistrările unei singure camere au generat amenzi de peste 11 milioane de dolari!

De: Marian Andrei / 25.10.2012, 17:30
SUA: Înregistrările unei singure camere au generat amenzi de peste 11 milioane de dolari!
Camerele video de supraveghere instalate de poliția americană generează venituri mai mari decât toți polițiștii de circulație la un loc.

Recordul în domeniu este deținut de o cameră instalată pe New York Avenue din Washington, care în cele 23 de luni de când a fost instalată a surprins 116.734 de vitezomani, amendați cu o sumă record, de 11.600.000 de dolari.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Washington D.C., Gwendolyn Crump, spune că instalarea camerelor video a avut un impact major: numărul accidentelor mortale a scăzut cu 43% într-un an, reușind să taie elanul vitezomanilor și să crească siguranța traficului. Crump a mai spus că acestea și-au dovedit din plin eficiența, generând „venituri la care polițiștii de circulație doar ar putea spera”.

Crump a mai spus că, spre deosebire de polițiști, care dau de regulă amenzi doar dacă viteza inregistrată de radarele portabile este mai mare cu 10 mile decât viteza legală, camerele video „nu au mamă, nu au tată” și emit amenzi pentru orice depășire a vitezei legale, oricât de mică.

Potrivit responsabililor financiari ai orașului, amenzile de circulație au însumat, în anul fiscal ce tocmai s-a încheiat, 178,4 milioane de dolari, „grosul” banilor venind de la camerele de supraveghere.