SUA interzic zborul tuturor avioanelor Boeing 787, în întreaga lume

De: Marian Andrei / 17.01.2013, 15:40
SUA interzic zborul tuturor avioanelor Boeing 787, în întreaga lume
Autoritatea americană în domeniul securității aeriene (FAA) a interzis, în noaptea de miercuri spre joi, toate zborurile avioanelor Boeing de tip 787 Dreamliner în întreaga lume, din cauza unor probleme la baterie, în Japonia.

În SUA, Administrația Federală pentru Aviație a cerut operatorilor să oprească zborurile Dreamliner până când se va dovedi că bateriile folosite la construcția avioanelor sunt sigure. Decizia, anunțată miercuri noapte, reprezintă prima blocare la sol a unui întreg model de către agenția americană în ultimii 34 de ani.

Este o decizie rară„, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP, subliniind că doar țara care produce avionul este abilitată să adopte o asemenea decizie la nivel mondial.

Oprirea la sol a tuturor aeronavelor 787 Dreamliner aflate în operare vine după ce, miercuri, companiile japoneze All Nippon Airways și Japan Airlines au reținut 24 de aeronave Boeing 787 Dreamliner, din cauza unor incidente tehnice, aparatele reprezentând aproape jumătate din cele 49 de avioane de acest tip aflate în circulație la nivel mondial.