SUA: Lege pentru retragerea trupelor din Irak

Apropo.ro / 13.07.2007, 09:49
SUA: Lege pentru retragerea trupelor din Irak
Camera Reprezentantilor din Statele Unite, dominata de democratii ostili politicii Casei Albe, a aprobat joi o lege care prevede retragerea trupelor combatante americane din Irak pâna la 1 aprilie 2008, relateaza AFP. Legea a fost adoptata cu 223 de voturi "pentru" si 201

Camera Reprezentantilor din Statele Unite, dominata de democratii ostili politicii Casei Albe, a aprobat joi o lege care prevede retragerea trupelor combatante americane din Irak pâna la 1 aprilie 2008, relateaza AFP.

Legea a fost adoptata cu 223 de voturi „pentru” si 201 „împotriva”, printre sustinatorii proiectului numarându-se si patru republicani, iar zece democrati votând împotriva legii.

Presedintele american, George W. Bush, a recurs deja la dreptul de veto în cazul unui proiect de lege asemanator, care propunea un calendar de retragere a celor circa 160.000 de militari americani aflati în prezent în Irak.

Votul din Camera Reprezentantilor a avut loc într-un moment în care un raport oficial american a apreciat ca progresele realizate în Irak sunt „nesatisfacatoare”.

Mediafax