SUA: Locuitorii din Santa Monica nu mai au voie să fumeze nici în casă

De: Marian Andrei / 13.07.2012, 17:30
SUA: Locuitorii din Santa Monica nu mai au voie să fumeze nici în casă
Adversarii fumatului din localitatea americană Santa Monica au mai marcat un punct în lupta împotriva acestui viciu: municipalitatea a decis, marți, ca fumatul să fie interzis chiar și în locuințe!

Fumatul era deja interzis pe plaje, în parcuri, în restaurante, dar și în apropierea clădirilor din Santa Monica, dar Consiliul Local a votat cu 4-2 ca inclusiv locuințele să fie adăugate pe lista locurilor în care fumatul este interzis.

Totuși, Consiliul a lăsat o portiță de scăpare fumătorilor: toți proprietarii trebuie să își declare proprietățile „de fumători” sau „de nefumători”. Astfel, în toate locuințele declarate „de nefumători” fumatul este interzis iar cel care este prins este pasibil de pedeapsă.

Adam Radinsky, șeful Protecției consumatorilor din localitate, spune că această masură a fost luată în beneficiul locuitorilor, arătând că au existat multe persoane care au reclamat că au probleme de sănătate din cauză că vecinii lor fumează.

Adversarii deciziei spun, însă, că adevărata problemă o constituie poluarea intensă, unul dintre ei arătând spre un autobuz și declarând: „Aceasta este o problemă de sănătate”.

Și alte orașe americane intenționează să interzică total fumatul. Municipalitatea din Pasadena a anunțat că, începând din 2013, fumatul va fi interzis în toate locuințele din oraș.