SUA: Medicamentul care l-a omorât pe Michael Jackson, folosit pentru injecția letală

De: Marian Andrei / 23.08.2013, 13:00
SUA: Medicamentul care l-a omorât pe Michael Jackson, folosit pentru injecția letală
Statul american Missouri a decis ca injecțiile letale cu care se va aplica pedeapsa capitală criminalilor să conțină, ca ingredient de bază, propofol.

Astfel, Missouri va deveni primul dintre cele 32 de state americane care folosesc acest procedeu de a executa criminalii (injecția letală) care va folosi propofolul. Statul anerican a decis folosirea acestei substanțe din cauza lipsei substanțelor „clasice” folosite pentru execuții.

Însă, se pare că nici propofolul nu va fi folosit foarte mult timp, cele trei companii producătoare,  resenius Kabi, Teva și Hospira anunțând că vor interzice distribuitorilor să vândă medicamentul Departamentului penitenciarelor dacă acesta va fi folosit la execuții.

Fostul medic al lui Michael Jackson, Conrad Murray, care a prescris starului acest medicament pentru tratarea insomniei de care suferea, a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

Testele au arătat că acest medicament, propofol, în combinație cu alte preparate a fost cauza morții lui Michael Jackson, iar medicul lui este vinovat de omor din imprudență.